Quintă spectaculoasă a elevilor lui Costel Enache și Botoșani este pe primul loc

0 189

Botoșănenii au deschis scorul în chiar secunda 50 a partidei, prin George Miron. Laurențiu Buș (16, 59), Mihai Roman (65) și Lorand Fulop (90) au marcat celelalte goluri ale gazdelor, în timp ce pentru Sepsi a punctat Patrick Petre (89), din lovitură liberă.

FC Botoșani a ratat și alte ocazii mari, având și două bare, prin Nicolae Mușat (75) și Cătălin Golofca (90), jucător care a fost coautor la trei goluri. Patrick Petre a avut și el o bară (87), tot din lovitură liberă.

Succesul gazdelor a fost facilitat și de faptul că Sepsi a jucat din minutul 47 în inferioritate numerică, după eliminarea lui Victoraș Astafei, fost jucător la FC Botoșani.

De remarcat că în acest meci au fost adversari frații Istvan Fulop (Sepsi OSK, fost jucător la Botoșani) și Lorand Fulop (FC Botoșani), însă ei nu au fost în același timp pe gazon.

“E o înfrângere rușinoasă. Am făcut foarte multe greșeli copilărești care ne-au costat. Avem nevoie de o schimbare de mentalitate. Încă nu suntem o echipă, nu sunt relații de joc închegate. Fulop s-a accidentat și am fost nevoit să-l schimb. Și asta ne-a dereglat sistemul.Vrem să mai aduce jucători, în mai multe compartimente”. – Valentin Suciu, antrenor Sepsi.

Era greu să facem o asemenea predicţie (n.r. că Botoşani va avea 7 puncte după 3 etape), dar am spus din start că e un grup cu care se poate lucra şi ştiam că pot continua lucrurile bune care s-au făcut înainte să vin eu. E clar că fiecare dintre noi avem o stare emoţională, o temere. Temerea era accentuată de faptul că nu ştiam nivelul campionatului. Adversarul a început bine jocul, chiar dacă noi am marcat foarte rapid. În momentul ăsta se vorbeşte bine despre noi, iar eu sunt mulţumit de grup şi de modul în care ne-am organizat. Dar nu cred că trebuie să ne facem planuri după două, trei jocuri. E bine să avem echilibru şi răbdare” –  Costel Enache, antrenor FC Botoșani.

FC  Botoșani – Sepsi Sf. Gheorghe 5-1 (2-0)

Stadion ”Municipal” Botoșani; Spectatori 5000

FC Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Burcă, Miron, Muşat – Tincu, Cucus – Buş (Roman ’61), Moruţan (Fulop ’68), Golofca – D. Popa (Ciaccheri ’69). Antrenor: Costel Enache.

Sepsi: Niczuly – Burlacu, Ursus, Oros, Dumbravăs – Ghinga, Cl. Herea (Papsys ’51) – Astafei, Fulop (Thiaw ’24), P. Petre – Hadnagy (Veresz ’62). Antrenor: Valentin Suciu.

Cartonaşe galbene: Cucu ’25, Popa ’32, Muşat ’36 / Dumbravă ’20, Ursu ’45.

Cartonaş roşu: Astafei ’47.

Leave A Reply

Your email address will not be published.