Astra prinde viteză înainte de meciul decisiv cu Oleksandria, din Europa League

0 175

Astra Giurgiu a învins-o pe ACS Poli Timișoara cu scorul de 3-0 (2-0), luni seara, pe teren propriu, în ultimul meci din etapa a treia a Ligii I de fotbal.

Echipa antrenată de Edi Iordănescu s-a impus prin golurile marcate de polonezul Piotr Pawel Polczak (21), Alexandru Ioniță II (23), Silviu Balaure (53). Polczak a marcat primul său gol în Liga I, din centrarea brazilianului Marquinhos. Ioniță II a reușit un gol din vole, la centrarea lui Balaure. Ultimul gol al gazdelor a fost reușit de Balaure, după minge respinsă de portarul, Cătălin Straton, la voleul lui Le Tallec.

Oaspeții au avut și ei câteva ocazii bune de gol, prin Cristian Bud (26), Gabriel Cînu (31 — bară), Cosmin Bîrnoi (45+1), Josip Soljic (67), Cătălin Doman (70).

Astra a mai avut oportunități prin Marquinhos (2, 6) și Le Tallec (51).

Joi, Astra va juca în deplasare cu formația ucraineană FK Oleksandria, în manșa a doua a turului trei preliminar al Europa League, după 0-0 la Giurgiu.

“Am făcut doar 10 minute de încălzire. Le-am zis jucătorilor că trebuie să facem față primelor 25 de minute și apoi vom intra în ritm. Dar n-am rezistat. Am avut în partea a doua multe ocazii, iar ei ne-au dat gol la prima fază. Nu sunt mulțumit de câțiva jucători, probabil că nu vor mai juca.

Nu mai avem aceeași coeziune, ritm. Am și pierdut jucători importanți, chiar dacă am mai și adus. Azi am fost nemulțumit de superficialitatea pe apărare, dar și de ratările avute. Eu simt că unii dintre jucători chiar nu au chef să joace. Trebuie să intervin cumva, dar dacă aș intra cu brutalitate, poate că ar fi și mai rău. Sper ca săptămâna această să se rezolve problemele financiare, dacă nu, echipa va renunța la Liga 1”, a declarat Ionut Popa la Dolce Sport.

“Victoria a venit în urma unui joc consistent, am produs mult, am avut mobilitate. Am marcat mult și puteam să mai marcăm. Am încercat să gândim bine strategia, să avem o rotație, spre a menaja jucători. Mi-aș fi dorit să temporizăm mai mult în repriza a doua. Nu trebuie să ne bucurăm foarte tare, așa cum nu vreau să ne pierdem în momente dificile.  Cea mai mare problemă e recuperarea. Există riscul să nu avem prospețime, să nu avem ritm. Va fi o deplasare lungă. Le mulțumesc celor din conducere că s-a găsit soluția să ne deplasăm cu un charter”, a declarat Edward Iordănescu, antrenor Astra.

AFC Astra Giurgiu — ACS Poli Timișoara 3-0 (2-0)

Stadion “Marin Anastasovici” — Giurgiu; Spectatori 1000

Au marcat: Piotr Pawel Polczak (21), Alexandru Ioniță II (23), Silviu Balaure (53).

Echipele de start:

Astra: Iliev – Belu, Bejan, Polczak, Al. Stan – Mrzljak, Poljak – Al. Ioniță, Vinicius, Balaure – Le Tallec
Rezerve: Lazar, V. Gheorghe, Chipirliu, Dandea, Moise, Pițian
Antrenor: Edi Iordănescu

ACS Poli: Straton – Crețu, Melinte, Cânu, Țigănașu – Artean, Vașvari – Ciucur, Soljici, Bârnoi – Bud
Rezerve: Curileac, Șeroni, Mailat, Croitoru, Doman, Bianconi, Mihalcea
Antrenor: Ionuț Popa

Leave A Reply

Your email address will not be published.