Neymar a semnat un contract pe cinci ani cu PSG

0 206

După îndelungi negocieri Neymar a semnat un contract pe o perioadă de cinci ani cu echipa franceză Paris Saint-Germain. Francezii au achitat clubului spaniol FC Barcelona clauza de eliberare de 222 milioane de euro, ceea ce face din el cel mai scump transfer din istoria fotbalului, transmite AFP. După Pogba, cei mai scumpi fotbalişti sunt Gareth Bale, transferat de la Tottenham la Real pentru 101 milioane de euro, Cristiano Ronaldo (94 milioane de euro de la Manchester United la Real Madrid) şi Gonzalo Higuain (90 milioane de euro de la Napoli la Juventus).

Neymar va fi prezentat suporterilor PSG,sâmbătă,  la ora 16,45 (ora României), înaintea primului meci al parizienilor în acest sezon de Ligue 1, acasă, cu nou-promovata Amiens (18,00).

“Viaţa unui sportiv este plină de provocări. Uneori impuse, alteori rodul deciziilor noastre, pentru a menţine flacăra carierei noastre, scurte, dar intense. Barcelona a fost un vis de copil. Jucam cu vedetele ei pe calculator. Am ajuns în Catalunia la 21 de ani, plin de dorinţă. Am împărţit vestiarul cu idoli ca Messi, Valdes, Xavi, Iniesta, Puyol, Piquée, Busquets şi alţii şi am aşteptat să joc la “mai mult decât un club”. FC Barcelona reprezintă Catalunia! Am avut onoarea de a juca alături de cel mai mare sportiv pe care l-am văzut şi sigur nu voi mai vedea altul ca el, Leo Messi, mi-a fost prieten şi în teren şi în afara lui. Mândru că am jucat alături de tine. Te iubesc! Am format un atac cu Messi şi Luis Suares care a rămas în istorie. Am câştigat tot ce putea câştiga un sportiv. Am trăit clipe de neuitat. Am trăit într-un oraş care este mai mult decât un oraş, este o naţiune. Iubesc Barcelona şi Catalunia”, a declaratNeymar.

Miliardarul qatarez Nasse Al-Khelaifi, este la rândul săul mulțumit de primul mare transfer realizat sub comanda sa ”Îl primim pe Neymar la PSG cu o imensă bucurie și o mare mândrie. Neymar Jr este azi unul dintre cei mai buni din fotbalul mondial. Cultura sa profundă a victoriei, forța sa de caracter și sensul său de leadership fac din el un mare jucător. Ne va aduce o energie foarte pozitivă”.

”În șase ani am construit un proiect ambițios care ne-a adus deja la cel mai înalt nivel în fotbalul național și european. Azi, prin sosirea lui Neymar Jr, am convingerea că ne vom apropia, cu susținerea fanilor noștri, de cele mai mari visuri ale noastre”, a mai spus șeful clubului parizian.

Agenții lui Neymar au formalizat plecarea sa de la FC Barcelona după o zi (joi) de suspans, achitând direct clubului catalan suma de 222 de milioane de euro, ”clauza de eliberare” prevăzută în contractul său.

”În această după-amiază (joi, n. red.) reprezentanții legali ai lui Neymar Jr. s-au prezentat la birourile clubului și au realizat plata a 222 milioane de euro, reprezentând indemnizația de rupere unilaterală a contractului dintre cele două părți”, a anunțat clubul FC Barcelona, la câteva ore după ce Liga spaniolă de fotbal a refuzat să valideze plata clauzei.

Clubul a indicat că va transmite la UEFA toate detaliile acestei operațiuni, pentru a ”determina responsabilitățile disciplinare ce decurg din acest caz”.

În mod normal, Neymar trebuia să plătească clauza la Liga spaniolă, iar aceasta să transfere suma clubului care vindea jucătorul, la forul iberic a refuzat cecul primit joi dimineața.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.