Cu o națională plicitisită de fotbal, România obține trei puncte chinuite cu Armenia

0 399

Meciul cu Armenia trebuia câștigat cu orice preț de tricolori. Cu doar 6 puncte la activ într-o grupă în care Danemarca și Polonia și-au rezervat parcă biletele pentru mondialul rus, România rămânea doar cu miza obținerii de puncte pentru a-și asigura o viața mai ușoară la tragerea la sorți pentru grupele de calificare la Campionatul European.

Ei bine, prima ocazie a venit în minutul 9 când Bogdan Stancu a trimis pe lângă poartă dintr-o poziție favorabilă. Oaspeții au pus și ei în pericol poarta noastră dar Tătărușanu rămâne același jucător pe care te poți baza în momente dificile.

Cu doar 5 minute înainte de finalul primei reprize, Florin Andone a reușit să înscrie, printr-o execuție spectaculoasă însă golul a fost anulat pentru ofsaid.

În minutul 53, România a avut dublu avantaj în joc: Voskanyan a comis henț în propriul careu, iar centralul partidei a acordat lovitură de la 11 metri și o eliminare pentru fotbalistul armean. Bogdan Stancu pune paie pe foc și ratează cu seninătate această oportunitate de a deschide scorul.

Ratările au continuat la poarta armenilor. Benzar a centrat în fața porții dar Andone a ratat întâlnirea cu mingea, apoi, cu 9 minute înainte de final, Maxim a trimis mingea șutată de Benzar în poartă însă reușita a fost din nou anulată pentru un ofsaid clar.

În primul minut de prelungire același Maxim a înscris golul victoriei, cu călcâiul, după o centrare excelentă a lui Benzar. Victorie România și 3 puncte în clasament. Urmează infernul Muntenegru.

De remarcat declarația după meci a lui Vlad Chiricheș care a rostit expresia ”nu știu” de vreo 20 de ori într-un discurs în care nu găsea calea spre un vinovat principal. Analizând însă meciurile din această campanie de calificare trag concluzia că avem jucători cu ifose, deloc dispuși la efort și deranjați parcă că trebuie să vină la echipa națională. Altfel nu se poate explica sutele de pase greșite, ratările incredibile din fața porții așa cum s-a întâmplat în meciurile de acasă cu Muntenegru și Danemarca dar și în deplasarea din Kazakhstan.

Deși sutele de analiști în ale fotbalului de la noi dau vina pe Daum pentru toate astea trebuie însă să recunoaștem că nu avem material uman pentru acest sport. Putem forma un staff tehnic din cei mai buni 5 antrenori din lume pentru că jocul echipei nu se va îmbunătăți. Pentru o națională bună avem nevoie de jucători români buni. Apoi, până când actualii fotbaliști ai naționalei nu vor evolua cu ambiție, strângând din dinți și mușcând din gazon nu putem vorbi de o națională de fotbal ci mai degrabă de o adunătură ridicolă de vedete umflate. Cât despre Chiricheș, dragă fotbalistule, dacă nu știi nimic, atunci nici eu nu știu de ce dracu mai vii pe la națională…

România — Armenia 1-0 (0-0)

A marcat: Alexandru Maxim (90+1).

Bogdan Stancu a ratat un penalty (55 — a apărat Grigor Meliksetian).

București, Arena Națională: 27.178 spectatori

Preliminariile Cupei Mondiale 2018 — Grupa E

Au evoluat echipele:

România: 12. Ciprian Tătărușanu — 2. Romario Benzar, 6. Vlad Chiricheș (căpitan), 3. Alin Toșca, 21. Cristian Ganea — 23. Nicolae Stanciu, 8. Mihai Pintilii — 7. Alexandru Chipciu (11. Adrian Popa, 68), 13. Alexandru Băluță (14. Andrei Ivan, 74), 19. Bogdan Stancu (10. Alexandru Maxim, 81) — 9. Florin Andone. Selecționer: Christoph Daum.

Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niță — 4. Cosmin Moți, 5. Bogdan Țîru, 15. Valerică Găman, 17. Ciprian Deac, 18. Răzvan Marin, 20. Sergiu Hanca, 22. Steliano Filip.

Armenia: 16. Grigor Meliksetian — 19. Hovhanes Hambarțumian, 3. Varazdat Haroian, 4. Taron Voskanian, 15. Gagik Daghbașian — 6. Gor Malakian (27. Artak Edigarian, 46), 13. Kamo Hovhanisian — 18. Henrih Mhitarian (căpitan), 8. Marcos Pizzelli (22. Sarghis Adamian, 74), 21. Davit Manoian (9. Ruslan Korian, 58) — 10. Tigran Barseghian. Selecționer: Artur Petrosian.

Rezerve neutilizate: 1. Arsen Beglarian, 12. Gor Manukian — 2. Armen Manușarian, 5. Gael Andonian, 7. Edgar Malakian, 11. Artur Sarkisov, 20. Levon Hairapetian, 23. Aras Ozbiliz.

Arbitru: Ivan Bebek; arbitri asistenți: Tomislav Petrovic, Miro Grgic; arbitru de rezervă: Duje Strukan (toți din Croația).
Observator de arbitri: Shteif Shmuel (Israel), delegat de joc: Leonid Kaloșin (Rusia).
Cartonașe galbene: Haroian (33), Voskanian (45+1, 54), Băluță (68), Pintilii (89), Ivan (90+6).
Cartonaș roșu: Voskanian (54)

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.