Daum pleacă de la națională!

0 271

Membrii Comisiei Tehnice a Federației Române de fotbal au votat în majoritate ca Cristoph Daum să plece de la echipa națională! Doar două voturi au fost împotriva plecării selecționerului. Astfel, neamțul va părăsi cârma naționalei în următoarele zile.

“A avut loc o evaluare și o dezbatere privind situația echipei naționale. Apoi, atât membrii Comisiei cu drept de vot prezenți astăzi, cât și cei absenți, prin telefon, s-au pronunțat cu privire la posibilitatea ca actualul staff al echipei naționale să continue până la finalul meciurilor din campania de calificare sau ca președintele FRF să înceapă negocierile pentru rezilierea contractului. Ionuț Badea și Christos Papadopoulos, ca membrii ai staff-ului primei reprezentative, n-au participat la vot. Majoritatea a votat pentru demararea procedurilor de reziliere a contractului. Ulterior, fiecare membru cu drept de vot a propus variante pentru un viitor selecționer”, a declarat Mihai  Stoichiță, după finalul de ședință a Comisiei Tehnice.

În cărți pentru a prelua echipa națională sunt Dan Petrescu, Cosmin Contra și Walter Zenga. Surse federale susțin că cea mai accesibilă variantă pentru postul de selecționer este antrenorul italian care cunoaște bine fotbalul românesc.

”Aș fi onorat să antrenez echipa națională a României. Am mai avut discuții în trecut pe această temă dar din păcate nu s-au concretizat. Dacă voi fi sunat o să accept această propunere fără să ma gândesc. Ar fi o mare bucurie pentru mine să calific echipa națională a României la Campionatul European de Fotbal”, a declarat Walter Zenga. Declarația lui Cosmin Contra potrivit căreia nu va accepta să antreneze naționala gratis nu a fost pe placul membrilor comisiei federale. ”Putea măcar să spună asta mai voalat”, a fost reacția unui membru din comisia tehnică.

Dan Petrescu este greu de adus în acest moment, antrenorul având un contract în derulare cu CFR Cluj, oficialii ardeleni refuzând orice discuție pe această temă. Ca soluție de avarie până la finalul acestei campanii de calificare la mondialul rus, FRF îl poate numi interimar pe Mihai Stoichiță urmând ca la final de preliminarii să numească un antrenor titular pentru acest post.

Altfel, recomandarea de reziliere a contractului lui Christoph Daum va fi supusă validării în prima ședință a Comitetului Executiv.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a avut o întâlnire cu președintele Comisiei Tehnice la finalul ședinței, în urma căreia a prezentat direcția de acțiune pentru perioada următoare: În urma propunerii Comisiei Tehnice, voi demara procesul de negociere a rezilierii contractului domnului Daum și, ulterior, negocierile privind desemnarea noului selecționer, în baza propunerilor primite de la președintele Comisiei Tehnice”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.