Rusia și Irak au reluat legăturile aeriene directe după o pauză de 13 ani

0 115

Legăturile aeriene directe între Rusia și Irak au fost reluate duminică, după o întrerupere de 13 ani cauzată de degradarea securității pe teritoriul irakian, au anunțat autoritățile ruse, informează AFP.

Un avion al companiei Iraqi Airways a decolat de la Bagdad la orele locale 10:31 (07:31 GMT) și urma să aterizeze pe aeroportul moscovit Vnukovo la orele locale 14:19 (11:19 GMT).

“Primul zbor comercial sosește astăzi. Acesta este un semnal din partea autorităților irakiene că cetățenii ruși pot călători fără probleme în Irak”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al agenției federale ruse a aviației, Rosaviația, Serghei Izvolski.

Deocamdată, a fost restabilită doar legătura Bagdad-Moscova, însă cele două țări ar mai putea deschide o linie în direcția Bassorah, în sudul Irakului.

Rusia a suspendat legăturile sale aeriene comerciale cu Irakul în 2004, din cauza degradării situației pe teritoriul irakian ca urmare a doborârii regimului lui Saddam Hussein de către o coaliție condusă de SUA.

Leave A Reply

Your email address will not be published.