Focuri de armă la Las Vegas. 58 de morți și 515 răniți

0 152

UPDATE ORA 20.00 Bilanțul atacului de duminică seara din Las Vegas a ajuns la 58 de morți și 515 răniți, a anunțat luni șeriful orașului, Joseph Lombardo, relatează AFP și DPA.

”Cu cât trece timpul, cu atât numărul crește”, a declarat Lombardo în fața presei, înainte ca un agent al FBI să explice că nu se cunoaște în acest moment vreo legătură între autorul atacului, Stephen Paddock, și o organizație teroristă, la scut timp după ce gruparea Stat Islamic a revendicat atacul.

UPDATE 13:44 –  Cel puțin 50 de persoane au fost ucise și peste 200 au fost rănite într-un atac armat care a avut loc duminică noaptea la Las Vegas, în vestul Statelor Unite, la un festival de muzică country în aer liber, informează luni Reuters.

Poliția l-a identificat pe atacator drept Stephen Paddock, un bărbat alb în vârstă de 64 de ani, anunță DPA.

Știre inițială:

Poliția a intervenit în forță în cursul nopții de duminică spre luni pe principala arteră din orașul Las Vegas, în vestul SUA, după informații privind focuri de armă la hotelul-cazinou Mandala Bay, conform poliției și presei americane, citate de AFP.

“Verificăm informații conform cărora ar exista un atacator înarmat activ în interiorul sau în jurul cazinoului”, a scris poliția pe Twitter.

Conform publicației Las Vegas Sun, s-a tras asupra mai multor persoane, printre care și un polițist, în timpul unui concert de muzică country care se desfășura în aer liber în zonă.

Nu se știe încă dacă este vorba de unul sau de mai mulți atacatori. Din înregistrări video postate pe rețele de socializare se vede cum sute de oameni fug de la locul incidentului, scrie BBC News. În unele înregistrări se aud sunete de focuri de la ceea ce pare o armă automată. Poliția a sfătuit populația să evite zona.

Un purtător de cuvânt al unui spital a declarat pentru CNN că mai multe persoane au fost internate cu răni cauzate de gloanțe.

Leave A Reply

Your email address will not be published.