Liga 1/ Cifrele etapei a 14-a

0 155

Etapa a 14-a a adus două debuturi pe prima scenă: Bogdan Florin  Miron (Sepsi) şi Chamed Nasser (Gaz Metan), ultimul ridicând la 104 numărul străinilor cu minute în etapele scurse din ediţia curentă.

Fotbaliștii străini din Liga 1 Bertano reprezintă 39 de ţări, cei mai mulţi provenind din Croaţia – 14, Brazilia – 11, Portugalia – 10, Franţa – 6 şi Bulgaria – 5.

Grecul Georgios Katsikas (FC Dinamo) a înscris în premieră în principala competiţie internă, el fiind cel de-al 95-lea marcator din stagiunea 2017-2018. În același timp, Paul Batin (Concordia) a devenit primul jucător care a marcat patru runde la rând. Graţie golurilor izbutite în ultimele etape, vârful Concordiei împarte locul 1 în topul marcatorilor cu George Ţucudean (Viitorul), ambii cu câte șapte goluri. Ei sunt urmaţi în clasament de Alexandru Băluţă (CS U Craiova), Laurenţiu Buş (FC Botoşani), Gustavo Vagenin (CS U Craiova) şi Alexandru Tudorie (FC Voluntari), fiecare cu câte șase goluri.

Sunt de notat şi două cifre rotunde: meciul 150 în Liga 1 pentru Constantin Budescu (FOTO), precum şi remiza cu numărul 50 pe prima scenă pentru Dan Petrescu.

Nu în ultimul rând, de remarcăm faptul că partida Dinamo – Juventus 3-0 a fost prima din stagiunea actuală în care nu s-au acordat cartonaşe. La acest capitol, runda a 14-a s-a remarcat prin fair-play, fiind a doua etapă fără eliminări din actuala ediție de campionat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.