Liga 1/ Echipa turului sezonului regulat

0 163

Revista LPF a stabilit echipa ideală a turului sezonului regulat în Liga 1 Betano.

PORTAR

Florin Niţă (Steaua/ 30 de ani / 12 jocuri, FOTO) – Cu doar șapte goluri primite în 12 prezenţe, portarul “roş-albaştrilor” a fost un pilon important în parcursul bun pe care bucureştenii l-au realizat în această primă parte de sezon regulat. Lider la capitolul intervenţii decisive.

APĂRĂTORI

Romario Benzar (Viitorul/Steaua/ 25 de ani / 8 jocuri, 3 la Viitorul, 5 la Steaua) – S-a integrat rapid în lotul lui Nicolae Dică, devenind titular incontestabil. Foarte bun în defensivă, dar şi ofensivă, centrarile sale fiind mereu un pericol pentru adversari.

Andrei Burcă (FC Botoşani / 24 de ani / 13 jocuri) – A crescut mult în această ediţie, în care Botoşaniul trece printr-o perioadă excelentă. Integralist în primele 13 etape, s-a dovedit a fi şi un lider, în special prin modul cum a coordonat apărarea.

Mihai Bălaşa (Steaua/ 22 de ani / 10 jocuri) – A fost stâlpul apărărării celei mai bune defensive din tur. A dat siguranţă echipei prin atitudinea arătată în teren. În plus, s-a remarcat şi ca un foarte bun executant de lovituri libere.

Cristian Ganea (Viitorul / 25 de ani / 12 jocuri) – Evoluţiile bune din turul sezonului regulat i-au adus noi selecţii la naţională. A marcat de două ori, a oferit trei pase decisive şi a prins de patru ori echipa etapei.

MIJLOCAȘI

Dennis Man (Steaua/ 19 ani / 13 jocuri) – Prestaţiile sale pot fi incluse în topul celor mai frumoase surprize din tur. Cu patru goluri, dintre care trei decisive şi cu două pase decisive, puştiul minune a contribuit la cele mai multe reuşite ale FCSB-ului.

Gustavo Vagenin (CS U Craiova / 25 de ani / 13 jocuri) – Un jucător pe placul pătimaşilor fani olteni, care au apreciat mereu fotbaliştii tehnici, responsabili cu spectacolul. A contribuit la parcursul excelent al “alb-albaştrilor” cu cinci goluri şi două pase decisive.

Emmanuel Culio (CFR Cluj / 34 de ani / 11 jocuri) – Un profesionist desăvârşit! Prin readucerea sa în Gruia, clujenii au regăsit acel spirit care, în urmă cu câţiva ani, îi mâna spre primele mari victorii interne şi externe. Cinci goluri, toate din penalty şi o pasă decisivă în 11 jocuri.

Ciprian Deac (CFR CLuj / 31 de ani / 13 jocuri) – Pe lângă cele șase pase decisve care-l poziţionează în fruntea clasamentului acestei statistici, şi-a mai trecut în cont şi două goluri. Experienţa sa reprezintă un mare atu în lupta pentru titlu.

ATACANȚI

Alexandru Băluţă (CS U Craiova / 24 de ani / 9 jocuri) – Un decar veritabil, un jucător capabil oricând să facă diferenţa pe teren. Graţie celor cinci goluri şi trei pase decisive, căpitanul “Ştiinţei” a prins de trei ori echipa etapei.

Alexandru Ioniţă II (Astra / 22 de ani / 11 jocuri) – Un tur formidabil, în care şi-a pus în valoare calităţile tehnice deosebite. A marcat de patru ori, a oferit trei pase decisive şi a prins de patru ori cel mai bun 11 la finalul unei runde.

ANTRENOR

Devis Mangia (CS U Craiova/ 43 de ani) – A transformat “Ştiinţa” într-o echipă greu de învins. ”Alb-albaștrii” își merită locul pe podium la finalul turului, jocul acestora fiind demn pentru o candidată la titlu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.