Scandal imens la Dinamo după o nouă înfrângere în campionat

0 182

Luni seară s-a disputat partida dintre Dinamo și FC Viitorul, meci contând pentru etapa a 16-a (prima a returului sezonului regulat) din Liga I Betano. Partida s-a încheiat cu victoria incontestabilă a Viitorului, scor 4-0 (2-0), care a ajuns la 7 victorii în ultimele 9 confruntări din Liga I. Tripleta ofensivă Chițu – Țucudean – Eric și-a făcut datoria cu vârf și îndesat, fiecare jucător reușind câte un gol, iar Vînă a întregit și el succesul clar al campionilor. Un merit însemmnat în această victorie îl are și goalkeeper-ul Rîmniceanu, care a reușit două parade de excepție în fața lui Costache și Nemec în momentul în care scorul era 1-0.

Următorul meci al Viitorului este programat sâmbătă (4 noiembrie, ora 18.00), când la Ovidiu va sosi nou-promovata Sepsi Sf. Gheorghe, pentru partida din cadrul etapei a 17-a a Ligii I Betano.

Reacții după meci

Nedelcearu şi Steliano, săracii, cred că au călcat pe sticle şi acum după noaptea aia de pomină de la Piatra Neamţ. Este ceva unic în istoria fotbalului mondial. Eu n-am mai văzut aşa ceva să petreci înainte de meci cu sticle de vin. Ăştia sunt practicanţi ai fotbalului. Nedelcearu a greşit la vreo trei goluri, apoi a scăpat singur cu portarul, dar a dat cu dopul în el. Pentru Nedelcearu, mingea e de fapt un dop. Pe Nedelcearu l-a depăşit Chiţu la viteză, iar Chiţu are ceva între trotinetă şi tricicletă la viteză. E tehnic, dar nu are viteză. A fost o combinaţie de popândăi prin atac pe acolo la Dinamo. Anton, săracul, căpitan de echipă, e un chin când aleargă, el nu poate să ajungă pe nimeni. E un dezastru care n-a mai fost în istoria lui Dinamo. De obicei, ăştia mici când sunt la şpriţ, umblă cu tirbuşonul, ei scot dopul. Să bei sticle de vin, să arunci cu banii … Costa sticla 65 lei, iar ei plăteau câte 100 lei. Sunt lucruri verificate” , a declarat expertul Telekom Sport, Cornel Dinu.

“Cu Dinamo nu se întâmplă nimic, am încercat să fac ceva cu staff-ul meu să redresăm echipa. Chiar dacă a început să se vadă treaba noastră, unii, în câteva zile, au stricat tot ce am făcut noi. Eu am informat conducerea încă din acea dimineaţă şi am cerut amenzi de câteva mii de euro. Nu au dat dovadă de caracter astăzi. Măsuri am luat, dar eram 18 acolo, la Piatra Neamţ. Trebuia să intrăm eu, Dănciulescu şi Dican în teren. Voi avea o discuţie cu patronul echipei şi vom hotărî ce se întâmplă cu aceşti jucători. Şi-au bătut joc de toată lumea. Nu ascultaţi ce spun alţii, eu ştiu cel mai bine. Am vrut să le dau o şansă, dar ei n-au profitat. Dacă n-ai caracter… Domnul Dinu are dreptate cu tot ce spune” , a spus Vasile Miriuţă.

“Când privin așa după meci este un rezultat foarte mare și important pentru noi, dar să nu uităm că la 1-0 Dinamo a avut 2-3 ocazii. Rîmniceanu a fost în zi mare și este unul dintre oamenii care astăzi a făcut un meci mare și ne-a ajutat să ajungem la acest rezultat. Per total sunt bucuros pentru că am încercat să respectăm tot ce am vorbit.Când cei 3 atacanți sunt în formă, suntem capabili de orice. Au fost jucători care au avut un randament foarte bun. Îi includ aici pe toți cei 3 atacanți nu doar pe Eric. Când vezi un asemenea scor într-o deplasare la Dinamo nu ai cum să fii decât mulțumit. Am câștigat aici, dar am pierdut meciuri acasă. Noi încercăm mereu să jucăm un fotbal bun, doar că uneori reușim să facem asta și alte ori nu. Suntem în continuare în cursa pentru play-off. Lupta e deschisă, sunt multe echipe acolo așa că încercăm să facem cât mai multe puncte. Am început bine acest retur și sperăm să mergem cât mai mult pe această direcție”, a spus Gică Hagi la Digi Sport.

Furie de moment a suporterilor

La scorul de 3-0 pentru constănțeni, suporterii lui Dinamo au fugit spre tribuna oficială a stadionului pentru a protesta împotriva finanţatorului Ionuţ Negoiţă. Aceştia au fost opriţi cu greu de jandarmii care au folosit gaze lacrimogene pentru a calma situaţia. Însă, din păcate, au fost şi câteva victime. Un suporter a leşinat şi a fost luat cu ambulanţa, în timp ce alte două persoane au primit îngrijiri medicale direct în tribunele stadionului.

Dinamo – FC Viitorul 0-4 (0-2)

Au marcat: Chițu 7, Țucudean 22, Eric 52, Vînă 80

Cartonaşe galbene: Filip 69, Salomao 72, Anton 76, Nemec 83, Nica 90/ De Nooijer 16.

Au evoluat formaţiile:

Dinamo (antrenor Vasile Miriuță): Penedo – Romera, Nedelcearu, Dudea (46 Nica), Filip – Anton, Nascimento (58 Șerban) – Hanca (46 Bokila), Costache, Semedo – Nemec.
Rezerve neutilizate: Brănescu – Rivaldinho, Oliva, Corbu.

FC Viitorul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Rîmniceanu – Lopez (75 Horj), Țîru, Hodorogea, De Nooijer – Cicâldău, Mladen, Ganea (81 Mățan) – Eric (75 Vînă), Țucudean, Chițu.
Rezerve neutilizate: Buzbuchi – Ghiță, Ciobanu, Băluță.

Au arbitrat: Marius Avram (București) –  Mircea Grigoriu (București), Mircea Orbuleț (București); rezervă: Iulian Dima (București).

Leave A Reply

Your email address will not be published.