Tecău și Mergea în echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Luxemburg

0 164

Marius Copil, Horia Tecău şi Florin Mergea figurează în lotul convocat de Gabriel Trifu, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, pentru întâlnirea cu Luxemburg, din primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa.

Pe lângă Marius Copil (locul 92 ATP la simplu), Horia Tecău (8 ATP la dublu) şi Florin Mergea (57 ATP la dublu), echipa îi cuprinde şi pe Nicolae Frunză (608 ATP la simplu) şi pe Bogdan Borza (796 ATP la simplu).

Meciul va avea loc în perioada 3-4 februarie, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ și va fi primul meci pentru Gabriel Trifu în postura de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României. România va juca în premieră cu echipa Luxemburgului.

La sfârşitul lunii octombrie, România a fost învinsă de Israel cu 5-0 la Ramat Hasharon, în meci de baraj pentru menţinerea în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. Fără jucători de bază ca Marius Copil, Horia Tecău sau Florin Mergea, România a retrogradat după 24 de ani din Grupa I în Grupa a II-a (al treilea eşalon mondial).

Leave A Reply

Your email address will not be published.