Lumile paralele țintuite între jocurile cu arme și lanurile de grâu

0 375

La nivel mondial, toate marile puteri vor bani. În special din industria de armament, industrie care trebuie să producă pentru buzunarele marilor elite miliarde și miliarde de dolari. După ce a au rezolvat așa zisele ”probleme” din Iraq și Siria lăsând în paragină și ruină două țări altă dată prospere, elitele mondiale se orientează rapid creând alte fronturi pentru posibile bătălii.

Pe de o parte fobia anti-rusească care a făcut ca industria de armament a SUA să își crească capacitățile cu peste 40% dar și veniturile iar pe de altă parte veșnicele chestiuni: Iranul și Coreea de Nord. Nefiind totuși suficient, SUA a mai dezgropat o secure a războiului și în relația oricum tensionată dintre Israel și Palestina aruncând ca momeală Ierusalimul. Între toate posibilele conflicte create mai mult sau mai puțin artificial s-a intercalat Rusia care prin vocea lui Lavrov, unul dintre diplomații care știu ”meserie” a precizat că omenirea trebuie să se așeze și să respire pace. Zăngănitul armelor nu mai este o soluție. Numai că aceast gen de abordare este de neacceptat pentru unii.

De exemplu, zilele trecute, în plină dezbatere aprinsă pe plan politic intern, ministrul Apărării al Marii Britanii, Gavin Williamson a făcut o afirmație halucinantă potrivt căreia, rușii spionează agresiv infrastructura din Regat. Declarație care are drept scop o mărire considerabilă a bugetului apărării și o direcționare importantă a fondurilor către industria de apărare. Interesant joc!…

Numai că serviciile secrete britanice s-au trezit și i-au dat o palmă peste ceafă ministrului ripostând vehement în această chestiune.

Williamson a ridicat miza în jocul politic și nu a mai ținut cont de rațiune lansând direct idea că țara sa s-ar putea confrunta cu o catastrofă în cazul unui atac al Rusiei. Serviciile secrete britanice spun că niciodată, nimeni nu a mers atât de departe cu o evaluare fantezistă și ridicolă a numărului de victime umane în cazul unui conflict armat. ”Nu este scopul nostru să ne ocupăm de speculații și să creăm o panică inutilă în rândul oamenilor” au precizat surse din cadrul Serviciilor Secrete Britanice.

Reprezentantul oficial al ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, a declarat că „se pare că ministrul britanic a pierdut orice capacitate de a înțelege unde sunt limitele raționalului”, iar temerile lui Williamson „sunt bune pentru benzi desenate pentru copii sau pentru serialului „Monty Python Circul Zburător””.

Ei au nevoie de bani și pentru asta sunt capabili de orice ticăloșie, spun analiștii ruși de politică externă care adaugă că Rusia a devenit un instrument de șantaj la care sunt supuse marea majoritate a țărilor europene de către marile puteri doar pentru a strange bani ca într-o scenetă din cartiere rău famate când găști de șmecheri cer taxe de protecție. Și asta, adaugă ei, se întâmplă în timp ce Rusia a obținut cea mai mare producție de cereale din ultimii 100 de ani iar agricultura continuă să se dezvolte. ”Ei dezvoltă scenarii care să le aducă bani din armament iar Rusia muncește pentru a deveni în curând cel mai mare producător de grâu bio din lume”, spun mediile economice de la Moscova.

Leave A Reply

Your email address will not be published.