Remiza care nu ajută pe nimeni

0 146

Dinamo Bucureşti a terminat la egalitate cu CS Universitatea Craiova, 2-2 (1-1), duminică seara, pe stadionul Dinamo, într-un meci din etapa a 23-a a Ligii I de fotbal, prima din 2018.

Oaspeţii au condus de două ori, dar Dinamo a revenit de fiecare dată, iar în prelungiri putea obţine victoria.

Universitatea a deschis scorul prin brazilianul Gustavo (22), dintr-un penalty acordat pentru un fault al lui Mihai Popescu la Alexandru Mitriţă. Dinamo a egalat în prelungirile primei reprize, prin slovacul Adam Nemec, după erori ale fundaşului Vladimir Screciu şi portarului Nicolai Calancea. Universitatea a preluat din nou conducerea în min. 55, prin golul lui Cristian Bărbuţ, dar Dinamo a obţinut egalarea pe final, prin Daniel Popa (85), inspirat introdus de antrenorul Vasile Miriuţă.

Dan Nistor putea aduce victoria gazdelor, dar şutul său a lovit bara (90+3). Echipa din Bănie putea primi alte două penalty-uri, în min. 7, la un duel între Nedelcearu şi Gustavo, şi în min. 61, la un duel între Nistor şi Gustavo.

Craiovenii au avut o mare ocazie de a face 3-1, în min. 58, dar Bărbuţ a trimis alături cu poarta goală.

La Dinamo nu au putut evolua în acest meci noile achiziţii Gabriel Torje şi Antun Palic, iar portughezul Diogo Salomao a fost suspendat. Alexandru Băluţă şi Renato Kelic, de la Universitatea, au fost şi ei suspendaţi pentru acest meci.

Şi meciul tur s-a terminat tot cu scorul de 2-2. Dinamo e neînvinsă de cinci etape, în care a înregistrat trei victorii şi două egaluri. CSU Craiova nu a pierdut în ultimele patru runde, câştigând acasă de două ori şi remizând în deplasare de alte două ori.

Reacții după meci:

“Am jucat un meci bun, în opinia mea. Poate că au fost una sau două greșeli, dar cea mai mare a fost că nu am închis meciul. Am avut ocazia și am fi putut-o face. Eram pregătiți pentru un asemenea meci, precum cel cu Dinamo, dar nu am fost avantajați de teren. Au jucat mult cu mingi lungi și știam, dar ei sunt mai buni într-un astfel de fotbal, pentru că sunt mai puternici și îl au pe Nemec în atac. Voi (n.r. presa) trebuie să analizați, eu nu vorbesc despre arbitraj. E clar că nu a fost un meci ușor pentru arbitru. Eu zâmbesc puțin, nu sunt în măsură să comentez eu ce a fsost în careu, nu aveam o vizibilitate bună, din locul în care eram”, a spus Devis Mangia, la finalul meciului Dinamo – Craiova 2-2.

Un meci foarte bun al ambelor echipe şi un rezultat echitabil. Puteau să închidă şi ei meciul, la 2-1, iar noi puteam câştiga la 2-2, cu puţină şansă. Am făcut şi greşeli, şi lucruri bune. Greşelile trebuie să le găsim, lucrurile bune, să le îmbunătăţim. Totuşi, am jucat cu Craiova, echipă bună, care e pe locul 3. Însă dacă ne luăm după ultimele 25-30 de minute, în care am dominat şi Craiova nu a ieşit din jumătatea ei, am fi meritat mai mult. Avem forţă, am alergat până în minutul 95“, a precizat Vasile Miriuţă antrenorul gazdelor.

FC Dinamo Bucureşti – CS Universitatea Craiova 2-2 (1-1), stadion Dinamo – Bucureşti
Au marcat: Adam Nemec (45+1), Daniel Popa (85), respectiv Gustavo Di Mauro Vagenin (22 – penalty), Cristian Bărbuţ (55).
Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitru de rezervă: Octavian Şovre (Satu Mare), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); arbitru de rezervă: Iulian Dima (Bucureşti)
Observatori: Nicolae Grigorescu (Timişoara) – CCA, Constantin Stătescu (Bucureşti) – LPF

Leave A Reply

Your email address will not be published.