Dinamo pierde meciul cu Astra și va juca în premieră în play-out

0 138

Dinamo Bucureşti a ratat în premieră calificarea în play-off-ul Ligii I de fotbal, sâmbătă, după ce a fost învinsă în deplasare de Astra Giurgiu cu scorul de 2-0 (1-0), în etapa a 26-a, ultima a sezonului regulat.

Astra s-a impus prin golurile marcate de Florentin Matei (25) şi Silviu Balaure (57). Partida a început cu o întârziere de zece minute, pentru refacerea marcajelor terenului acoperit cu zăpadă.

Astra a mai ratat şi alte ocazii bune de gol, prin Urko Vera (20), Seto (29), în timp ce oaspeţii au avut oportunităţi de gol prin Nistor (40), Palic (50) şi Daniel Popa (68).

Reacții după meci:

”N-a mers nimic! Le-am spus jucătorilor că ne așteaptă un meci foarte greu, nu pot să-mi dau seama ce a fost. Nu am jucat cu inima, nu am avut determinare, nu mi-am recunsocut echipa. Adevărat, a lipsit Nemec, dar o echipă nu stă într-un jucător. A fost și vremea care a fost, dar nu mi-am recunoscut echipa, asta contează. Îmi asum și eu greșelile mele, dar trebuie să ne asumăm cu toții, nu doar eu. Ce-mi reproșez? Poate că trebuia să fac o altă echipă. Calificarea s-a pierdut azi, nu trebuia să pierdem, indiferent de condiții sau mai știu eu ce”, a spus Vasile Miriuță, la flash-interviul acordat după meci, la ”Digi Sport Special”.

“E un dezastru pentru noi. Nu credeam că se va ajunge aici. Dacă vrei să intri în play-off, nu poţi să joci aşa slab finalurile de meci. Nu e vorba de ghinion, asta ne e valoarea. Nu am avut orgoliu de fotbalist azi. Parcă cei de la Astra trebuiau să câştige meciul, nu noi. Mi-e ruşine să mai ieş pe stradă. Măcar ne-a rămas Cupa. E o seară neagră pentru noi” – a spus Dan Nistor la Telekom Sport.

 “Este o ruşine pentru noi această clasare. Nu am prins play-off-ul şi e doar vina noastră. Noi am fost pe teren. Cei de la Astra au fost mult mai inteligenţi pe teren. Nu am cuvinte ca să descriu. Asta ne este valoarea” – a spus Sergiu Hanca la Telekom Sport.

“Dinamo era atât de sigură că se califică în play-off pentru că juca împotriva Astrei. Am vrut să arătăm că nu avem niciun fel de obligaţii faţă de nimeni. Acum câţiva ani am făcut la fel cu Târgu Mureş, iar cei de la FCSB n-au avut bunul simţi să ne mulţumească. De fiecare dată vom juca meciurile pe teren. Acei derbedei de spectatori care m-au înjurat de la începutul meciului au sfârşit prin a-şi înjura propriul patron. Nu aşa se face. Nu ei sunt adevăraţii spectatori ai lui Dinamo. Îmi pare rău de ei. Când eram mic eram dinamovist, dar să vii la mine pe stadion şi să mă înjuri în toate felurile, ar fi fost penibil să luăm bătaie. D-asta am încercat să-i determin pe jucători să câştige. Le-am dat şi prime” – a declarat Ioan Niculae, patronul FC Astra.

Astra Giurgiu – FC Dinamo Bucureşti 2-0 (1-0)

Stadion “Marin Anastasovici” – Giurgiu; Spectatori 5000

Au marcat: Florentin Matei (25), Silviu Balaure (57).
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), Ovidiu Artene (Vaslui); arbitru de rezervă: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare)
Observatori: Alexandru Deaconu (Bucureşti) – CCA, Cătălin Cursaru (Ploieşti) – LPF

Leave A Reply

Your email address will not be published.