Mâna lui Hațegan și golul care a făcut dreptate în derby

0 120

CFR Cluj şi Steaua au terminat la egalitate, 1-1 (1-0), duminică seara, în Gruia, într-un meci din etapa a doua a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

Liderul a deschis scorul prin Juan Emanuel Culio (38 – penalty), după un henţ comis în propriul careu de Romario Benzar, iar francezul Harlem Gnohere a restabilit egalitatea în prelungiri (90+1).

Partida a fost una destul de tensionată atât prin prisma mizei puse în joc dar și în urma greșelilor grave de arbitraj al arbitrului internațional Ovidiu Hațegan. Fiecare echipă a avut câte un jucător eliminat, CFR pe Andrei Peteleu în minutul 64 pentru cumul de cartonașe galbene iar Steaua pe Mihai Pintilii care a văzut un roșu direct. În prima repriză, Steaua a avut poate cea mai frumoasă bara a sezonului când Budescu a prin un voleu senzațional de la peste 25 de metri. Clujenii au ratat ocazii mari de gol prin George Ţucudean (59) şi Ciprian Deac (80), iar FCSB a avut şansa victoriei în ultimul minute (90+8), dar Arlauskis a respins şutul expediat de Dennis Man la colţul scurt.

Reacții după meci:

“Dacă stăm să ne gândim că am egalat în minutul 90+2, e un punct câştigat. Dar după aspectul jocului cred că meritam să ne impunem. Am controlat repriza a doua. Sunt mulţumit de atitudine băieţilor. Pe final l-am trimis pe Planic vârf lângă Bizon. Iar Bogdan a dat pasa decisivă, iar Gnohere a marcat. Sunt mulţumit.Dacă aşa a ales Alibec să comenteze, nu am ce să zic. Voi vorbi cu el faţă în faţă. El a avut o atitudine bună, dar am decis să-l introduc pe Bizon, care e foarte bun în careu, dovadă că a reuşit să marcheze. Jucătorii vor avea trei zile de pauză” – a spus Nicolae Dică la Telekom Sport.

“E un rezultat bun pentru noi, dar prost pentru fotbalul românesc. Îmi convine rezultatul, n-am ce să spun. Am stat doar în jumătatea lor, ei n-au jucat nimic. Dar nu contează jocul. Credeam că vom egala, eram cu crucea în mână şi spuneam «Doamne, fă dreptate!» Haţegan l-a eliminat pe Pintilii ca să compenseze eliminarea corectă a lui Peteleu. Cum să faci asemenea greşeli? Cum să dai un asemenea penalty? Nu se poate, e clar! Haţegan abia aştepta, sunt prietenii lor de pe vremuri. Au fost prietenii în trecut. Trebuie să-ţi ajuţi prietenii din trecut ca să nu se supere. Nu fac nimic, Dumnezeu va face. El nu suportă hoţia. Nu e clar că Haţegan a fost chitit? Nu ţi-e frică că te vede Dumnezeu pentru o asemenea nenorocire? Sunt lucruri anomale. De asta nu vor ei arbitrii străini, că mai au prietenii cu arbitrii români! Eu l-aş suspenda, ăsta e arbitrul de clasă, arbitru UEFA? Vorbim de lucruri flagrante. Asta e România, n-avem ce să facem! Trebuie să vină arbitrii noi, măcar cei tineri. Dă-l, mă, pe Feşnic! Dă-l pe Avram! Ei sunt arbitri. Cum nu greşeşte, mă, Feşnic? Cum nu greşeşte, mă, ungurul Kovacs? Nu am ce să le reproşez lor. Dar ei nu fac viciere de rezultat, ei nu dau eliminări la mişto! Unde eşti, mă, în junglă? Cum să faci aşa ceva? Nu mă tem că pierdem titlul. CFR nu joacă nimic, nu poate s-o ţină la infinit aşa. Eu nu mă pricep la fotbal, vorbiţi voi! Mă pricep la arbitraj şi am văzut ce am văzut. Altceva nu vreau să comentez, sunt prea supărat”, a spus Becali, la Pro X.

“Bine că am egalat, că meritam. Am avut ocazii multe, a doua repriză am avut dominat clar. La mine n-a fost eliminare corectă. Am văzut că nu mai ajunge mingea şi am ridicat piciorul. Asta a fost decizia domnului Haţegan. Nici penalty n-a fost în prima repriză. Sunt deciziile lui, va răspunde, dacă va răspunde. Trebuia să câştigăm. Aşa a fost să fie, în a doua repriză probabil am fost mai concentraţi”, a declarat Mihai Pintilii

”Dezamăgitor, dar asta este. Fotbalul când nu eşti atent te cam pedepseşte. Cred că tensiune şi-a spus cuvântul, a fost un meci important cu două echipe care şi-au dorit să câştige. Cred că din puncutul meu de vedere se impunea acel cartonaş roşu”, a declarat Hoba la Telekom Sport.

Expertul Telekom Sport în arbitraj, Cristi Balaj, crede că penalty-ul nu ar fi trebuit acordat.

“Având în vedere că mingea a fost deviată de la o distanţă scurtă şi avem un jucător care îl păcăleşte şi îl derutează pe apărător, eu zic cu mult mai uşor ar fi vândut decizia de a lăsa jocul să continue. Există prezumţia de nevinovăţie. Mingea loveşte mâna, dar apărătorul nu are intenţie. Duce mâna în spate. Eu n-aş fi acordat penalty” – a spus Cristi Balaj la Telekom Sport.

CFR Cluj – Steaua 1-1 (1-0)

Stadion ”Dr. Constantin Rădulescu” – Cluj-Napoca

Spectatori: 19.000

Au marcat: Juan Emanuel Culio (38 – penalty), respectiv Harlem Gnohere (90+1).

Cartonaşe roşii: Andrei Peteleu (CFR, 64), Mihai Pintilii (FCSB, 72).

Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitri asistenţi: Octavian Şovre (Satu Mare), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); arbitru de rezervă: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe)

Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) – CCA, Constantin Statescu (Bucureşti) – LPF

Leave A Reply

Your email address will not be published.