Informare de ger, ploi, lapoviţă şi ninsori la nivelul întregii ţări, până joi dimineaţă

0 135

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o informare de ger şi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, valabilă la nivelul întregii ţări, până joi dimineaţă.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 martie, ora 15:00 – 22 martie, ora 10:00, vremea se va menţine deosebit de rece, cu valori termice mai scăzute, în general, cu 10 grade faţă de mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile vor fi negative noaptea şi dimineaţa în toată ţara, iar în cea mai mare parte a Moldovei şi ziua.

Pe parcursul zilei de miercuri (21 martie) aria precipitaţiilor se va extinde treptat dinspre sud-vest şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea de sud a teritoriului şi la munte, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 10 – 15 l/mp.

În zona montană vor fi ninsori, iar în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

De asemenea, în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi, trecător, se va forma polei sau gheţuş, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile.

Meteorologii precizează că vremea deosebit de rece se va menţine până spre sfârşitul săptămânii şi vor mai fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor, cu o probabilitate mai mare de apariţie pe parcursul zilelor de joi şi vineri, în special în sud, în sud-est şi la munte.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM ar putea actualiza informarea emisă marţi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.