Ne așteaptă un val de frig peste România urmat de o încălzire ușoară a vremii

0 135

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunţat la postul TV Antena 3 că urmează o vreme deosebit de rece pentru această perioadă în majoritatea regiunilor ţării.

Vremea se va răci accentuat începând de mâine dimineaţă, temperaturile putând fi mai coborâte în medie cu 9-10 grade faţă de cele normale pentru această dată.

Mai ales în nordul Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei, chiar şi în partea de nord-vest, este posibil să avem praguri ale temperaturilor minime specifice fenomenului de ger, potrivit directorului ANM.

Vor cădea precipitaţii în special în Banat, Transilvania, Moldova, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsori. Pe parcursul nopţii de joi spre vineri şi în prima parte a zilei de vineri, vor fi precipitaţii moderate predominant sub formă de ninsoare. ANM anunţă că masa de aer rece se va menţine în ţara noastră până pe 26 martie când se va intra într-un proces de încălzire ușoară a vremii.

Meteorologii susțin că de Florii şi de Paşti, vremea se va mai ameliora. Astfel, după 26 martie, vremea va intra într-un proces de încălzire. Astfel zilele de 27, 28, 29 martie vor aduce temperaturi cuprinse între 11 şi 16 grade în sudul şi estul ţării.

Leave A Reply

Your email address will not be published.