Ninsori abundente, viscol şi temperaturi scăzute în Bucureşti şi în 26 de judeţe

0 178

Participanţii la trafic trebuie să se informeze, înainte de a pleca la drum, în legătură cu situaţia din zonele pe care urmează să le tranziteze, să aibă autovehiculele echipate de iarnă, să circule prudent şi să respecte eventualele restricţii impuse pe anumite sectoare de drum în urma condiţiilor meteo nefavorabile, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“Atenţie – ninsori abundente, viscol şi temperaturi scăzute în Bucureşti şi în 26 de judeţe! Evitaţi deplasările! Atragem atenţia că în următoarea perioadă fenomenele meteorologice vor fi schimbătoare şi se vor succeda rapid căderile de zăpadă, viscolul şi poleiul, ceea ce va spori riscul deplasărilor. Precizăm că împreună cu Poliţia Rutieră, CNAIR SA va lua măsura închiderii anumitor sectoare de drum în cazul în care viscolul va reduce sever vizibilitatea sau dacă poleiul va face impracticabilă suprafaţa carosabilă”, arată reprezentanţii companiei de drumuri.

Regionalele CNAIR acţionează, în perioada 22 – 23 martie, în judeţele afectate de codurile portocaliu şi galben. La ora actuală, compania de drumuri dispune de 2.381 de utilaje şi are în stoc peste 31.000 de tone de material antiderapant.

În perioada 22 martie, ora 23.00 – 23 martie, ora 15.00 este anunţat Cod portocaliu de ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol şi vizibilitate scăzută, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila şi Tulcea.

De asemenea, în intervalul 22 martie, ora 15.00 – 23 martie, ora 20.00 este anunţat cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece, în judeţele Timiş, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Covasna, Gorj, Vâlcea, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi şi Constanţa.

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură ninsorile se vor extinde dinspre sud-vest şi se vor intensifica. Local se vor depune straturi de zăpadă consistente iar vântul va avea temporar intensificări în medie cu 45 – 55 km/h, ceea ce va provoca ninsoare viscolită şi spulberată.

Meteorologii afirmă în sudul şi în estul Dobrogei precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 şi pe pagina de Internet a CNAIR sau pe paginile de Facebook şi Twitter.

Leave A Reply

Your email address will not be published.