Un grup de nave americane de război se îndreaptă spre Siria

0 158

Agenția de presă Ria Novosti, anunță că un grup de nave al SUA, condus de transportatorul de avioane ”Harry Truman”, se mută dintr-un loc de desfășurare permanent în Virginia în Marea Mediterană.

Grupul de nave de război cuprinde de asemenea lansatoare de rachete cruiser ”Normandia”, distrugătoare de rachete „Arleigh Burke“, „Bulkeley“, „Forest Sherman“ și „Farragut“ la care se vor alătura distrugătoarele „Jason Dunham,“ și „Sullivans“. La bordul acestor nave, conform agenției Ria Novosti sunt în jur de 6500 de militari. La cest grup de nave americane se va alătura și fregata marinei germane ”Hessen”.

Pentagonul a confirmat aceste informații adăugând că aceste manevre fac parte dintr-o acțiune care a fost planificată din timp.

”Acest gen de deplasare face parte din rotația obișnuită a forțelor” a precizat într-o declarație oficială Departamentul de Apărare al SUA. Până la publicarea acestor informații oficiale, mass-media a raportat că două nave americane USS Donald Cook și USS Porter merg spre coasta Siriei iar la bordul lor există bordul lor există câteva zeci de rachete de croazieră Tomahawk.

Potrivit publicației Hurriet, nava ”Donald Cook”, pe tot parcursul său spre coasta Siriei a fost însoțită de aeronave rusești. Pentagonul, a refuzat în repetate rânduri să dezvăluie locația distrugătorului dar și traseul pe care îl parcurge. Informația despre grupul de nave a explodat după ce serviciile secrete americane au lansat acuzația potrivt căreia în orașul sirian Duma, forțele guvernamentale siriene au folosit arme chimice.

Fără nici o rezervă, țările occidentale s-au grăbit să acuze Siria și Rusia de folosirea acestui gen de armă iar Trump a supralicitat la starea de tenisune afirmând că se va gândi într-un timp scurt dacă va riposta militar.

Agențiile de presă notează că Centrul rus pentru Reconcilierea Părților Războinice a negat informațiile cu privire la utilizarea armelor chimice în acea zonă de conflict. Experții organizației au vizitat locul acestui presupus incident și nu au găsit urme care să confirme utilizarea armelor chimice.

Totodată, în unitățile medicale din zonă nu există nici un pacient cu simptome tipice de agenți toxici. După această anchetă, Moscova a avertizat prinn Vasili Nebenzia care ținut să sublinieze că o lovitură a forțelor guvernamentale ar putea duce la ”consecințe extrem de grave”. Anterior, șeful Statului Major General, Valery Gerasimov, a avertizat la rândul să sistemele de apărare aeriană sunt gata să doboare rachetele americane și navele transportoare dacă trupele rusești din Siria sunt puse în pericol.

Leave A Reply

Your email address will not be published.