Alertă/ Zborurile deasupra Mediteranei de Est au fost suspendate

0 193

Potrivit Sputnik Internațional, Eurocontrol și instituțiile europene de gestionarea traficului aerian de pe continent, au emis o notificare de alertă tuturor operatorilor de zbor din estul Mediteranei avertizând astfel despre un foarte posibil atac cu rachete al NATO împotriva Siriei.

“Din cauza posibilelor lansări de lovituri aeriene în Siria cu rachete aer-sol și / sau de croazieră în următoarele 72 de ore și posibilitatea întreruperii intermitente a echipamentelor de radionavigație, trebuie să se țină seama în mod corespunzător de planificarea operațiunilor de zbor în Estul Mediteranei / zona Nicosia FIR”, se menţionează în alerta citată de Sputnik.

Alerta avertizează piloții să fie pregătiți pentru anumite NOTAM-uri (Notificări pentru piloţi), referitoare la riscurile de zbor și obstacolele care pot apărea.

Luni, președintele american Donald Trump a declarat că a fost “foarte ferm și foarte serios” în ceea ce privește acțiunea militară împotriva guvernului lui Bashar Assad în legătură cu presupusul atac chimic din Douma, în Siria, pe 7 aprilie. Trump a spus că o “decizie majoră” va fi luată în următoarele 24-48 de ore.

O lovitură aeriană a fost deja efectuată luni asupra unei baze aeriene siriene, deși nici un stat nu și-a asumat responsabilitatea. Damascul, Moscova și Teheranul spun că atacul a fost efectuat de Israel din spațiul aerian libanez.

Rusia a avertizat că, dacă vreunul din personalul aflat în Siria va avea de suferit, aceasta “va lua măsuri de răspuns atât împotriva rachetelor, cât și a platformelor de pe care vor fi lansate”.

În acest moment, deasupra Siriei zboară doar avioane de luptă rusești cu muniție de război la bord. Mai multe nave de razboi americane s-au deplasat către coasta de est a Siriei așteptând semnalul de atac. Se pare că susținătorii fanatici ai globalismului doresc cu orice preț declanșarea unui război la scară largă pentru a salva economia SUA.

Leave A Reply

Your email address will not be published.