Marea Britanie a cerut Ciprului să-i permită utilizarea spațiului său aerian pentru avioanele militare

0 175

Marea Britanie a depus joi o cerere  de a i se aproba utilizarea spațiului aerian al Ciprului, a declarat șeful adjunct al Serviciului de control al traficului aerian Haris Antoniadis într-un interviu pentru postul de televiziune cipriot Sigma citat de news.bg

“Această solicitare este încă în așteptare … Aceasta nu înseamnă anularea zborurilor. Nici o companie aeriană care zboară către și dinspre Larnaca nu a anulat programul de zbor “, a declarat Antoniadis.

El a informat de asemenea despre unele schimbări semnificative în spațiul aerian al Ciprului incepând de joi.

Potrivit acestuia, cea mai mare parte a traficului aerian este acum deturnat spre vest și spre sud traficul spre zona de sus fiind blocat, ceea ce duce la o congestie parțială.

“Avem un rol de coordonare, în cooperare cu britanicii, precum și cu multe companii aeriene care sunt îngrijorate și solicită informații suplimentare”, a declarat Antoniadis, adăugând că serviciul este în permanență pe pozitii.

Conducerea bazelor britanice a declarat agenției de știri CNA, Cipru că nu comentează planificarea operațională.

Bazele britanice funcționează în modul normal și nu comentează cu privire la activitățile sale operaționale sau orice scenarii de participare la un posibil război cu Siria, a declarat reprezentantul de presă al agenției pentru baze aeriene, Sean Tully. Aproape de intrarea în baza Akrotiri, există în mod constant reprezentanți ai agențiilor de știri și posturilor de televiziune din străinătate, printre care Sky News.

După cum a spus Tully, s-au dat instrucțiuni care să permită prezența mass-media pentru știri și transmisiuni directe în afara bazelor militare.

Anterior, președintele american Donald Trump a promis să ia o decizie cu privire la acțiunile împotriva Siriei ca răspuns la presupusa folosire a armelor chimice în Siria, pe care autoritățile siriene o neagă. Ciprul anterior a declarat că nu intenționează să participe la o eventuală operațiune împotriva Siriei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.