Presa britanică afirmă că războiul în Siria este inevitabil

0 145

Forțele armate ale aliaților occidentali, Siria și Rusia se pregătesc pentru o acțiune militară, știind că rachetele pot fi lsansate în viitorul apropiat, scrie autoritarul ziar britanic “Independent” citat de publicația news.bg

„Forțele militare ale Marii Britanii, Franța și Statele Unite sunt deja gata de a lansa lovituri asupra obiectivelor regimului sirian, iar de cealaltă parte, Rusia, Siria, Iran și China sunt pregătite sunt riposteze“, a transmis publicația.

Forțele guvernamentale siriene, pentru a răspunde amenințărilor americane și a aliaților, și-au pregătit apărarea. În același timp, Rusia a anunțat că va lua măsuri pentru protejarea personalului său în Siria, ceea ce mărește probabilitatea unei coliziuni între forțele militare ruse și occidentale.

Aseară, cabinetul britanic a fost de acord cu necesitatea de a “lua măsuri” pentru a descuraja folosirii armelor chimice în Siria înainte de “lovitura militara impotriva regimului”

Guvernul Theresa May a spus că „răspunsul internațional“ va fi coordonat cu aliații din Franța și Statele Unite, pentru a arăta că utilizarea armelor toxice într-un război civil nu mai este acceptat de țările occidentale în Orientul Mijlociu.

Cabinetul britanic a fost de acord că liderul sirian Bashar al-Assad a mai avut în palmaresul său utilizarea armelor chimice și „foarte probabil“ se află în spatele presupusului atac cu arme chimice în Duma de sâmbăta trecută.

În timpul întâlnirii de două ore a Cabinetului de Miniștri, la care au participat toti membrii echipei premierului  Theresa May, ea a declarat că incidentul din Duma a fost „un act șocant și barbar“, care a ucis zeci de oameni nevinovați.

Apreciind rezultatele întâlnirii de urgență pe fondul tensiunilor în creștere, May a spus că situația actuală este „un alt exemplu de eroziune a dreptului internațional cu privire la utilizarea armelor chimice.“

După discuția la care au luat cuvântul fiecare dintre membrii guvernului actual, Cabinetul a fost de acord că utilizarea armelor chimice nu ar trebui să rămână nepedepsită.

Politicienii britanici au convenit asupra necesității de a lua măsuri pentru atenuarea crizei umanitare și pentru a descuraja utilizarea în continuare a armelor chimice de către regimul Assad.

“Cabinetul a fost de acord că primul ministru ar trebui să continue să lucreze cu aliații din Statele Unite și Franța pentru a coordona răspunsul internațional”.

Declarația finală prevede: “În această după-amiază, Cabinetul de Miniștri a primit informații actualizate despre atacul de simbata asupra civililor nevinovați din Duma siriană”.

„Cabinetul a fost de acord că regimul Assad are o adevărată istorie a utilizării armelor chimice, și este probabil că regimul este responsabil pentru atacul de sâmbătă“ – concluzionează The Independent.

Leave A Reply

Your email address will not be published.