Două rachete „inteligente” americane folosite în atacul asupra Siriei au ajuns în Rusia

0 145

Potrivit agenției RIA Novosti, specialiștii ruși vor putea afla mai multe amănunte despre ultimele tehnologii ale Occidentului pentru a-și perfecționa sistemul de apărare antirachetă și sistemul de luptă radioelectronică, datorită preluării a două rachete de croazieră utilizate de SUA în timpul atacului asupra Siriei, care nu au reușit să explodeze. Informația a fost oferită de  membrul consiliului de experții al colegiului comisiei industrial-militare al Rusiei, Viktor Murahovski.

Anterior, presa a anunțat, că surse autorizate din Ministerul Apărării al Siriei, au recuperat două rachete de croazieră americane, care nu au reușit să explodeze în timpul atacurilor din 14 aprilie. Rachetele au fost găsite de militarii sirieni și au fost transmise militarilor ruși. Rachetele americane din Siria au fost transportate în Rusia pe 18 aprilie.

“Acestea vor fi foarte utile. Specialiștii ruși nu copiază modelele occidentale, deoarece dispune de propriile tehnologii, însă acestea vor permite studierea ultimelor tehnologii occidentale în acest domeniu. Unele rachete utilizate în timpul atacului asupra Siriei nu erau de tip nou, iar unele au fost utilizate în premieră”, a spus Murahovski.

El a explicat că rachetele utilizate de Franța și Marea Britanie sunt de tip nou. Racheta americană Tomahawk Block IV, utilizată în timpul operațiunii militare, de asemenea, reprezintă un interes sporit.

„De asemenea, ar fi interesant studierea rachetei americane care a fost utilizată în premieră de SUA în acțiuni militare — JASSM-ER, pentru că va ajuta Rusia să-și perfecționeze sistemele de apărare antirachetă și sistemele de apărare radioelectronică. Vom putea să aflăm în detaliu ultimele tehnologii occidentale, constructorii vor fi interesați să examineze aceste rachete”, a conchis expertul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.