Simona Halep: ”Aceasta este cea mai bună generație din toate timpurile”

0 147

România și Elveția se întâlnesc în 21 și 22 aprilie, la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, în play-off-ul primei Grupe Mondiale a Fed Cup by BNP Paribas, într-un meci care asigură echipei victorioase un loc între cele mai bune opt echipe naționale feminine din lume, iar cu trei zile înainte primei partide au avut loc conferințele de presă de prezentare ale celor două echipe.

Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu și căpitanul-nejucător Florin Segărceanu s-au întâlnit cu ziariștii pentru primele impresii legate de meciul din week-end.

“Mă simt bine mereu pe zgură şi am destul de multă încredere pentru turneele următoare, dar mă gândesc în primul rând la Fed Cup acum şi sper să câştig fiecare meci pe care îl joc aici. Este o suprafaţă bună pentru mine şi vom vedea ce va ieşi”, a spus Simona Halep, întrebată ce așteaptă de la sezonul de zgură care a început deja, în vreme ce pentru căpitanul nejucător Florin Segărceanu lucrurile sunt clare: “Avem o echipă foarte bună. Important e ca la ora meciului toată lumea să fie sănătoasă, să avem şi puţină şansă şi să reuşim această victorie”.

Cum România are în acest moment cea mai valoroasă echipă de Fed Cup din lume, cu cele patru jucătoare în Top 40, și cu nr. 1 mondial pe teren, a venit absolut firească întrebarea despre valoarea actualei generații, întrebare la care a răspuns, direct, Simona Halep – “Da, eu cred că este cea mai bună generaţie. (…) Mereu cred că am avut fete în tenis. (…) Sper să fie şi mai multe jucătoare, junioarele să muncească mult şi să aibă încredere că se poate orice şi să avem mereu aşa echipă puternică la Fed Cup şi România să aibă aşa multe jucătoare bune” – și, indirect, Sorana Cîrstea – “Avem foarte multe jucătoare care pot face parte din echipă, puteam să venim cu două echipe de Fed Cup. Suntem patru jucătoare în primele 40, cred că suntem singura naţiune cu aşa potenţial pe hârtie”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.