Tenis/România s-a calificat în Grupa Mondială a FedCup

0 160

Simona Halep, numărul unu mondial în tenisul profesionist feminin, a adus calificarea României în Grupa Mondială a Fed Cup, obţinând victoria decisivă în barajul cu Elveţia, găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Halep a învins-o în două seturi, 6-2, 6-1, pe veterana Patty Schnyder (39 ani/locul 149 WTA), cea care a înlocuit-o în echipa elveţiană pe Timea Bacsinszky, pentru primul meci al zilei de duminică.

În ultimul meci al acestei confruntări, unul fără miză, perechea elveţiană Viktorija Golubic/Jil Teichmann a dispus cu 0-6, 6-0, 10-6 de cuplul român compus din Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu. Scorul final al acestei întâniri a fost 3-1 pentru echipa noastră.

“E mult mai uşor acum, după ce am obţinut victoria. Am avut o întâlnire frumoasă cu Elveţia, un spectacol extraordinar, cu spectatori extraordinari, am încheiat cu 3-1 şi nu am avut parte de suferinţă. Le mulţumesc fetelor şi vom vedea ce rezervă viitorul. Sper să avem şansa să revenim la Cluj, dacă vom avea noroc la tragerea la sorţi. Dincolo de victoria României, prezentarea de sâmbătă şi coregrafia extraordinară m-au impresionat cel mai mult. Nu am mai trăit o astfel de atmosferă şi mă repet, condiţiile şi atmosfera de aici sunt unice”, a declarat Căpitanul nejucător al echipei de FedCup a României, Florin Segărceanu.

“Nu eu am ales echipa. Să fie clar acest lucru. Chiar dacă aş putea să fac acest lucru, nu este genul meu. Sunt liderul echipei, dar niciodată nu am spus ce să facă celelalte fete. Domnul căpitan a ales echipa şi se pare că a ales-o foarte bine. El a venit cu aceste idei, noi doar le-am respectat şi ne-am făcut treaba pe teren” , a declarat Simona Halep pentru Telekom Sport.

“Sunt nişte emoţii frumoase, cred că de fiecare dată când am venit mi-am făcut treaba într-o mica sau mai mare măsură. Este frumos pentru că joci pentru ţară, pentru scrisul acela de pe spatele tricoului şi pentru aceşti oameni minunaţi. Atâta timp cât am venit aici şi m-am pus la dispoziţia căpitanului ţine de cuvântul meu de jucătoare şi aşa cum am zis, mă băga la simplu, jucam simplu, m-a băgat la dublu, am jucat dublu. A trebuit să bat din palme, am bătut din palme când a fost nevoie.Nu a fost niciun conflict. Căpitanul decide, atâta timp cât eu mi-am dat cuvântul să vin la această echipă, am venit şi m-am oferit pentru ceea ce a avut nevoie dânsl“, a declarat Sorana Cîrstea pentru Telekom Sport.

Leave A Reply

Your email address will not be published.