Traficul prin punctele de frontieră, în ultimele 48 de ore

0 12

În perioada 01-02.06.2018, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 400.000 persoane, din care 179.000 pe sensul de intrare în ţară şi 221.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 103.000 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei au fost cele de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa peste 127.000 persoane, precum si cele aeroportuare unde au efectuat formalitățile aproximativ 103.000 persoane. De asemenea, în această perioadă pe la frontiera româno-bulgară au trecut graniţa aproximativ 66.000 persoane, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în ţară.

A fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Poliţia de Frontieră recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, în perioada de referință, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 115 fapte ilegale (36 infracţiuni şi 79 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 385.800 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 31.000 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 28 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din România unui număr de 37 cetăţeni români din diferite motive legale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.