FSB a reţinut 11 persoane în Siberia, suspectate că recrutau militanţi pentru grupări teroriste

0 161

Serviciul Federal de Securitate (FSB) rus a anunţat luni că a reţinut în oraşul Krasnoiarsk din Siberia 11 membri ai unei celule religioase, suspectaţi că recrutau militanţi pentru grupări teroriste din Siria şi Afganistan, informează agenţia Xinhua.

Potrivit unui comunicat al diviziei regionale FSB din Krasnoiarsk, citat de agenţia de presă TASS, membrii celulei sunt suspectaţi de propagandă teroristă în regiune.

Doi membri ai celulei, care au venit la Krasnoiarsk din Kârgâzstan, sunt suspectaţi de a fi organizat un canal pentru a transfera indivizi radicali în teritorii aflate sub controlul teroriştilor internaţionali, se precizează în comunicat.

Conducătorul celulei a stabilit o legatură telefonică directă cu membri ai organizaţiilor teroriste, potrivit comunicatului.

FSB a descoperit şi confiscat literatură religioasă interzisă aparţinând celulei.

Divizia regională FSB a adus acuzaţii penale împotriva a doi organizatori ai celulei, precizând că ei erau “pregătiţi pentru participarea la activităţile organizaţiei, care prin lege este considerată teroristă” şi “promovarea de activităţi teroriste”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.