Un studiu confirmă: refugiații nu sunt benefici din punct de vedere economic

0 162

De ani buni ni se spune că trebuie primiți imigranții, că populația Europei îmbătrânește, natalitatea scade, și imigranții vor munci, vor plăti taxe și impozite și noi vom avea pensiile asigurate.

Un nou studiu realizat de Expert Group for Public Economics Studies (ESO) arată că imigrația în Suedia costă sute de miliarde de euro pe an, informează agenția de știri SVT.

Studiul ESO a examinat rata de muncă a refugiaților între 1983 și 2015. Aceasta arată că rata de muncă a refugiaților s-a deteriorat treptat. În anii 1980, s-a raportat că integrarea a fost semnificativ mai rapidă decât în aanii 1990 și după.

„Putem constata că întotdeauna a fost dificil să-i pui pe refugiați să muncească”, spune Joakim Ruist, unul dintre autorii studiului.

Studiul preconizează consecințele pe termen lung ale imigrației asupra finanțelor publice ale Suediei. Atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, migranții vor costa Suedia miliarde de euro.

Chiar dacă imigrantul mediu contribuie la societate, acest lucru nu este suficient pentru a acoperi cheltuielile inițiale ale pensiei. Costul mediu al „refugiatului” va fi, prin urmare, un total de 74.000 de coroane suedeze (7.184 euro) pe an.

Cum 830.000 de migranți au venit în Suedia ca solicitanți de azil, țara plătește 61,4 miliarde de coroane (5,96 miliarde de euro) în fiecare an pentru ei.

Constatările studiului nu sunt foarte diferite de alte proiecții. Renumitul economist german, Hans-Werner Sinn, a afirmat anterior că migranții germani nu sunt calificați și nu pot „da înapoi ceea ce au primit de la statul gazdă”.

Potrivit lui Sinn, migranții din Germania ar putea costa țara 1 trilion de euro pe durata vieții. În Țările de Jos se observă o tendință similară. Cel puțin 90% dintre refugiați sunt încă șomeri după ce au trăit 2,5 ani în țară. Același lucru este valabil pentru Elveția și Austria.

Nu este o surpriză faptul că refugiații, migranții sau solicitanții de azil au costat țările europene miliarde de euro. În timp ce ei nu aduc profituri și trăiesc mai ales pe beneficii, europenii trebuie să muncească mai mult și să plătească mai multe impozite, să suporte urcarea prețurilor la produse, la electricitate și gaz. Și bineînțeles, să nu protesteze fiindcă este islamofobie, instigare la ură și rasism.

(Karen Smith)

Leave A Reply

Your email address will not be published.