“La Moscova, la Moscova!”, Nemții au capitulat rușinos și după …77 de ani!

0 167

…”Bombă” de calibru, devastatoare, astăzi, la Mondialul-Kazaciok! Cvadrupla campioană mondială (1954, 1974, 1990, 2014), puternica Germania a fost învinsă de…Mexic: 0-1 (0-1)!?!…Am urmărit meciul cu flăcăul meu cel mic, Mircea Robert. El fan Germania, eu cu aztecii!… Când am replicat, cu acea celebră replică din Cehov, „La Moscova, la Moscova”, Mircea Robert, pasionat de istorie, a continuat cu haz:”Nemții, din nou la Moscova, după 77 de ani! Atunci, n-au putut învinge!”… Se referea la celebra “Bătălie de la Moscova”, din octombrie 1941-ianuarie 1942, când trupele germane n-au putut înfrânge nemaipomenita rezistență a rușilor, întăriți și cu forțe din Siberia, oprindu-se la vreo 30 de kilometrii de Kremlin!… O rușine fără limite, acea capitulare a soldaților lui Hitler, atunci…

…Astăzi, tot la Moscova, tot o RUȘINE pentru Campioana Mondială en titre, Germania! Jucând fără nerv, fără idei, cu pase anticipate, nereușind să dejoace presingul remarcabililor atleți-fotbaliști mexicani, elevii lui Low s-au văzut conduși pe tabelă, în min.35, când excelentul Chicharito Hernandez l-a deschis în careu cu o pasă de maestru pe tânărul Lozano (22 de ani, ajuns la PSV Eindhoven), care l-a executat pe colțul scurt pe celebrul Neuer: 0-1!?! SURPRIZĂ DE CALIBRU, ce părea să fie doar un foc de paie. Dar aztecii au arătat lumii-ntregi că n-au venit să facă turism la Mondialul rus, și, cu o determinare admirabilă, i-au mai surprins prin contraatacuri teribile pe mult prea liniștiții campioni mondiali. Toni Kroos putea aduce egalarea peste trei minute, însă portarul Ochoa, de la Standard Liege, a împins cu vârful degetelor balonul în transversală, și cei 20.000 de suporteri mexicani n-au renunțat la Visul lor. Iar dacă Vela era mai atent, în min.44, trupa lui Juan Carlos Osorio putea intra la cabine cu un 2-0 de comă pentru nemți!

…Mai nimeni nu credea că „panzerele” nu vor întoarce rezultatul după pauză! Din nefericire pentru nemți, au arătat ca o echipă de duzină, un fel de „Metalurgistul Cugir”, cum ar fi etichetat-o cu ironie dură regretatul meu profesor Eftimie Ionescu. Un team fără suflet și fără minte, confirmând forma slabă a germanilor, cu o singură victorie în ultimele cinci amicale dinaintea startului Mondial!… Deținătorii titlului mondial au atacat cu frâna de mână trasă, cu acțiuni previzibile, fără scânteie, fără un coordonator care să găsească soluția salvatoare în haosul ce se instalase în tabăra germană, pe bancă și în teren. Au fost câteva șanse al nemților (Draxler-min.55, Reus-min.71, Kroos-min.76), dar și mexicanii mai puteau puncta pe contraatacuri devastatoare. Oricum ei au reușit să apere EROIC O VICTORIE DE SENZAȚIE!

…Acel 1-1 (1-1) de ieri al Argentinei cu Islanda devine o „bombiță”, față de acest 1-0 (1-0) al Mexicului în fața Germaniei! O VICTORIE A DĂRUIRII, A FORȚEI MORALE MEXICANE, echivalentă cu o RUȘINOASĂ CAPITULARE A NEMȚILOR! Tot „La Moscova, la Moscova”, vorba nemuritorului Cehov!

…Altfel, dincolo de Cehov și de Istorie, meciul acesta de Legendă se prezintă în scriptele FIFA astfel:
17 IUNIE 2018. STADION LUJNIKI, MOSCOVA, RUSIA. GERMANIA-MEXIC 0-1 (0-1). A marcat Lozano-min.35.
ȘUTURI la poartă: 26-13 (pe spațiul porții: 9-4).
CORNERE: 8-1.
POSESIE: 67%-33%!

…Pe cine mai interesează, însă, la ora actuală cifrele?! „Bomba” Mondialului a explodat!

VIVA MEXICO!

(Mircea M.Ionescu)

Leave A Reply

Your email address will not be published.