Moscova: Se pregătesc noi provocări cu arme chimice în Siria

0 199

În Siria se pregătesc noi provocări cu utilizarea armelor chimice, atac de care ar urma să fie acuzate oficialitățile de la Damasc, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing.

„După această nouă rundă ne așteptăm la noi provocări informaționale despre o pretinsă utilizare de către autoritățile din Siria a armelor chimice împotriva populației civile. E o activitate finanțată, executată la comandă. Desigur, recepționăm semnale despre pregătirea unor astfel de provocări. Desigur, vom vorbi prealabil de ele din momentul în care vom dispune de niște informații verosimile, pentru a preveni astfel de acțiuni”, a declarat oficialul rus citat de Sputnik.

Anterior, Occidentul a acuzat Damascul de un atac chimic în orașul sirian Duma, din Ghouta Orientală, amenințând cu intervenții militare. Moscova a negat veridicitatea informațiilor despre o bombă cu clor care ar fi fost lansată de militarii sirieni.

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că scopul acestor provocări informaționale despre utilizarea unor substanțe toxice de către trupele Siriei reprezintă o tentativă de a proteja teroriștii și de a justifica eventualele intervenții militare. În același timp, Statul Major al Forțelor Armate din Rusia anunțase pe 13 martie despre intenția luptătorilor din Ghouta Orientală de a organiza o provocare prin înscenarea unui atac cu arme chimice.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.