(Video) 200 de migranți au încearcat să treacă frontiera croată strigând „Allahu Akbar”

0 278

Un număr de peste 200 de migranți au încercat să forțeze și să treacă frontiera croată la Maljevac, strigând „Allahu Akbar” în timp ce se luptau cu poliția care a aruncat gaze lacrimogene împotriva lor.

Clipul, care a fost lansat după week-end, arată că grupul de migranți încearcă să traverseze un canal mic și să spargă cordonul format de forțele de poliție. Incidentul a avut loc în orașul croat Maljevac, care se află la granița cu Bosnia, raportează Kronen Zeitung.

Tentativa de trecere forțată a frontierei vine doar la o lună după ce guvernul croat a avertizat că traseul balcanic va fi asaltat de zeci de mii de migranți care vor încerca sa gaseasca un nou mod de a ajunge în Europa de Vest.

Potrivit Ministerului croat de Interne, cel puțin 60.000 de imigranți se îndreaptă în prezent spre Grecia, apoi spre Albania, Muntenegru, Bosnia și în cele din urmă încercând să treacă în Croația.

„Dacă vor găsi un punct slab aici, vom avea probleme”, a spus o sursă din cadrul Ministerului de Interne.
În timp ce noua coaliție guvernamentală italiană populistă a făcut pași importanți pentru a stopa migrația ilegală, ministrul de Interne Matteo Salvini interzicând navele ONG care transportă migranți în porturile italiene, alți membri ai Uniunii Europene, cum ar fi Grecia și Spania, înregistrează o creștere a numărului de migranți.

În Grecia, Dimitris Mavrides, primarul orașului Orestiada, situat de-a lungul graniței cu Turcia, a declarat că localitatea sa a fost copleșită de numărul de migranți ilegali și de solicitanți de azil. „Facilitățile noastre de recepție sunt depășite iar situația se află în punctul de a scăpa de sub control. Sunt mult mai mulți decât se înregistrează”, a spus el.

În weekend, lideri din 16 state membre ale UE s-au reunit pentru un summit informal pentru a discuta problema migrației. Întrunirea a fost importanta pentru cancelarul german Angela Merkel, ai cărei aliați de coaliție i-au dat două săptămâni să găsească o „soluție europeană” la aceasta problemă sau să se confrunte cu eventuală desființare a actualului guvern.

Merkel a plecat de la summit fără o înțelegere, dar are o altă șansă joi, când va avea loc un alt summit cu privire la această chestiune.

(Karen Smith)

Leave A Reply

Your email address will not be published.