Lupte grele în sudul Siriei între armata guvernamentală și Al-Qaeda

0 158

Milițiile „Dzhebhat en-Nusra“ pentru a destabiliza situația din Siria, continua să atace armata siriană în sudul tarii, a informat o sursă militară citată de news.bg

În ciuda faptului că trupele guvernamentale, împreună cu trupe din „Armata Siriană Liberă“, trecută de partea Damascului au învins insurgenții din provincia estică Deraa (Daraa), eliberând mai mult de o duzină de așezări, teroriștii continuă să provoace forțele guvernamentale la un răspuns dur.

În dimineața zilei de 26 iunie, luptători din „Dzhebhat en-Nusra“ * ( „Al-Qaeda siriana“ *) au lansat o ofensivă de-a lungul marginilor de vest și de est a orașului Deraa, în speranța unui succes în lupta cu forțele guvernamentale. Orașul Dera este controlat de militanți în proporție de 70%, iar numai partea de nord este liberă de teroriști.

Grupurile armate ilegale, sub acoperirea unui tir de lansatoare de mine, au încercat să surprindă armata siriana. Militanții s-au urcat în jeepuri echipate cu arme antiaeriene și mitraliere mari. Ambele automobile dotate cu armament greu au fost distruse la intrarea în punctul de control al armatei siriene. Luptele în acea zonă continuă și la această oră.

Leave A Reply

Your email address will not be published.