Polonia demolează 75 de monumente ale ostașului sovietic

0 225

Polonia a explicat de ce, în ciuda protestelor locuitorilor, va demola 75 monumente sovietice. Mass-media poloneză citată de news.bg, a publicat planurile Poloniei de a demola 75 de monumente sovietice. Rememorarea faptelor de glorie ale sovieticilor va fi eliminata de partea poloneză ca “o moștenire inutilă a totalitarismului”.

Rețineți că majoritatea monumentelor sunt dedicate soldaților sovietici care au căzut în timpul Marelui Război pentu Apărarea Patriei.

Deși nu se ia decizia finală, se spune că unele monumente au fost deja demolate. Reamintim că, în conformitate cu acordul interguvernamental semnat “Cu privire la locurile de înmormântare și la locurile de memorie ale victimelor războaielor și represiunilor”, Varșovia sa angajat să păzească mormintele militare. Cu toate acestea, după cum se subliniază, monumentele din listă nu se presupune că ar fi considerate locuri de înmormântare.

În ciuda politicii autorităților, locuuitorii sunt în mare parte împotriva unei astfel de demolări cinice. La urma urmei, în spatele multor monumente există o istorie, o viață umană reală și un sacrificiu. De exemplu, monumentul unui partizan a fost instalat pe locul decesului unui tătar din Crimeea, Adamanov. Se știe că el a murit, împiedicând germanii să intre în Józefow.

Reamintim că anul trecut Polonia a adoptat o lege care interzice propaganda comunismului sau a altui sistem totalitar.

Potrivit experților, acesta va afecta mai mult de 450 de monumente, dintre care 230 au fost ridicate în cinstea soldaților Armatei Roșii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.