Rusia s-a alăturat țărilor care au declarat război comercial SUA

0 261

Rusia introduce taxe vamale suplimentare de 25-40% pentru mărfurile din SUA ca răspuns la taxele de import din SUA pentru oțel și aluminiu, a transmis TASS citat de news.bg

Moscova impune taxe pe tehnica de construcții rutiere din SUA, pe echipamentele de petrol și gaze, pe fibră optică, pe unelte de prelucrare a metalelor și multe altele. Decretul respectiv a fost semnat de premierul rus Dmitri Medvedev, a declarat un comunicat al Ministerului Economiei.

Comunicatul subliniază că sunt impuse măsuri compensatorii pentru mărfurile din SUA care au un analog în Rusia.

De asemenea, în termen de trei ani, Moscova poate introduce taxe suplimentare pentru mărfurile din SUA ca represalii dacă contramăsurile actuale nu acoperă daunele exporturilor rusești survenite în urma acțiunilor americane.

Ministerul explică faptul că exporturile rusești sunt afectate de restricțiile comerciale americane de un cuantum total de 537 milioane de dolari. Prin aceste măsuri, Rusia va compensa 87,6 milioane de dolari pe an, ceea ce corespunde normelor Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

De asemenea, Rusia a depus o plângere la OMC cu privire la vama perceputa de Statelor Unite la oțel și aluminiu. Moscova solicită consultări cu Washington în cadrul organizației.

Rusia aderă la UE, China, India, Mexic și Canada, care au răspuns la politicile comerciale controversate ale președintelui american Donald Trump.

Leave A Reply

Your email address will not be published.