Putin: Relațiile cu SUA sunt mai deteriorate decât în perioada războiului rece

0 121

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că relația Moscovei cu Washingtonul este “mult mai deteriorată” în multe aspecte decât aceea din perioada Războiului Rece, a informat presa rusă.

Problemele dintre Rusia și Statele Unite au crescut de ani de zile și nu pot fi soluționate imediat, a subliniat el în timpul unei întâlniri cu ambasadorii și reprezentanții permanenți ai Federației Ruse.

Liderul rus a subliniat, de asemenea, că a început să lucreze pentru a construi o relație mai bună cu Washingtonul, dar a avertizat asupra diferitelor “forțe” din SUA care ar putea sacrifica ”relațiile diplomatice” din pricina unor “interese personale”.

Potrivit lui, prima întâlnire cu Donald Trump este “un succes”.

Relațiile dintre SUA și Rusia “sunt, în unele cazuri, mai rele decât cele din timpul Războiului Rece”, dar întâlnirea cu Trump a permis să se treacă pe “calea spre schimbare pozitivă”, a spus Putin.

“Vom vedea cum se vor dezvolta lucrurile”, a spus el, exprimându-și îngrijorarea că “forțele americane” încearcă să împiedice relațiile îmbunătățite, în special cooperarea siriană și controlul armamentului.

Rusia rămâne deschisă pentru contacte cu Statele Unite, a remarcat el.

Putin s-a întâlnit luni cu președintele american Donald Trump la Helsinki. Cei doi președinți au anunțat că discuțiile au avut un mare succes și reprezintă un punct de cotitură pentru construirea unei relații mai bune între cele două țări.

Între timp, liderul rus a avertizat că există un risc serios de acutizare a situației din Ucraina de Sud-Est, deoarece Kievul nu dorește soluționarea pașnică a conflictului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.