Turcia reacționează și impune sancțiuni SUA

0 211

Turcia a adoptat măsuri în oglindă și a impus sancțiuni Statelor Unite. Acest lucru a fost anunțat de către președintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de news.bg

SUA a impus sancțiuni impotriva a doi miniștri turci în legătură cu reținerea unui pastor american acuzat de terorism. Washington, a pus presiune pe Ankara pentru a-l pe elibera american, ceea ce a dus la tensiuni diplomatice între cei doi aliați NATO. Administratia președintelui Donald Trump impune sancțiuni ministrului justiției Abdulhamit Gul și ministrului de interne Suleyman Soylu.

Andrew Bronson, care a condus Biserica Protestantă din Izmir, a fost pus sub arest la domiciliu, după aproape doi ani de închisoare, în baza acuzațiilor de spionaj și de sprijin pentru organizațiile teroriste. El poate ramine inchis 35 de ani dacă este condamnat.

Potrivit lui Erdogan, decizia SUA de a impune sancțiuni celor doi miniștri turci este ilogică.

Turcia va îngheța toate activele miniștrilor americani ai justiției și afacerilor interne. ”Turcia nu poate fi amenințată cu astfel de acțiuni”, a spus Erdogan.

„Astăzi voi da instrucțiuni prietenilor noștri de înghețare a activelor miniștrilor americani, cel al justiției și cel al afacerilor interne, în cazul în care au orice active în Turcia“, a declarat Erdogan într-un discurs televizat.

Potrivit lui, acțiunile SUA în cazul pastorului sunt lipsite de respect, nu reflectă parteneriatul strategic dintre cele două țări.

„ Cele întreprinse de SUA în cazul pastorului Andrew Bronson nu reflectă parteneriatul strategic. Aceasta este o lipsă de respect gravă fata de Turcia,“ își arată nemulțumirea liderul tur.

Leave A Reply

Your email address will not be published.