Grecia este nemulțumită de decizia Rusiei de a expulza diplomați grecu

0 196

Decizia Rusiei de a expulza membri ai Ambasadei Greciei de la Moscova, a fost „arbitrară, răzbunătorare și nu se bazează pe dovezi.“ Acest lucru a fost anunțat de către Ministerul grec de externe, în mesajul lung pe această temă citat de „Kathimerini“.

Luni, Rusia a anunțat că răspunde actului neprietenos al Atenei, care a expulzat doi diplomați ruși în luna iulie.

Comunicatul face referire la Atena, care promovează o politică de coexistență prietenească cu Rusia, care este o țară mare, cu o prezență puternică pe scena europeană.

„În momentul de față, Rusia pare incapabilă să înțeleagă fundamentele politicii externe a Greciei“, spune ministerul grec și a explicat că, din moment ce Moscova a început să coopereze cu armata din Turcia, Rusia constant s-a distanțat de pozițiile corespunzătoare la nivelul de prietenie și cooperare care a caracterizat relațiile greco-ruse pe parcursul ultimelor 190 de ani.

Ministerul a spus că Rusia nu înțelege interesele și criteriile Greciei în politica internațională.

„Decizia Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, în contrast cu decizia părții grecești, care se bazează pe dovezi concrete ale acțiunilor ilegale ale funcționarilor și cetățenilor ruși, nu se bazează pe dovezi. Dimpotrivă, decizia părții ruse este arbitrară, răzbunătoare și nu se bazează pe nici o dovadă „, a adăugat ministerul.

„Vrem să amintim prietenilor noștri ruși că nici o țară din lume nu va tolera tentativele de a mitui oficiali guvernamentali, subminând politica externă și nu va tolera nici amestecul în treburile interne“, spune ministerul grec de extene și asigură că Grecia nu a intervenit în in treburile interne din Rusia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.