Tensiuni majore între Rusia și SUA pe tema Koreei de Nord

0 182

Moscova a blocat încercarea Statelor Unite de a solicita Consiliului de Securitate al ONU să extindă sancțiunile împotriva RPDC, a confirmat Ministerul rus de externe citat de news.bg

Ministerul a adăugat că acțiunile americane contrazic eforturile lumii pentru a atenua sancțiunile împotriva Phenianului, subliniind că argumentele guvernului SUA sunt „total neconvingătoare“.

„Rusia a blocat o cerere a SUA la (Rezoluția 1718) a Comisiei pentru RPDC a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite de a impune sancțiuni internaționale împotriva unei persoane dar și  altor  entități, inclusiv o bancă comercială din Rusia“ Agro-Soyuz „pentru presupuse activități ilegale în încălcarea regimului de sancționare impus țării respective “, notează ministerul.

Potrivit autorităților ruse, decizia Washingtonului de a exercita o presiune maximă asupra Phenianului complică procesul dezarmării nucleare. Astfel de acțiuni, consideră Moscova, împiedică încercările de a rezolva problemele Peninsulei Coreene.

Între timp, ministrul de externe nord-coreean I Jon-ho a declarat, în timpul unei vizite în Iran, că RPDC este serios îngrijorată de politica Washingtonului. El a subliniat că Pyongyang își va păstra knw-how-ul despre dezvoltarea armelor nucleare, deoarece se poate dovedi necesară într-o eventuala dezvoltare negativă a relațiilor dintre cele două țări.

„Din moment ce știm că Statele Unite nu renunță la politica ostilă față de noi, vom păstra cunoștințele noastre nucleare“, a subliniat ministrul coreean în timpul unei întâlniri cu Președintele Parlamentului iranian Ali Larijani. Ministrul a mai spus că este “dificil să se ajungă la o înțelegere cu SUA” și a criticat Washingtonul pentru că nu are bunăvoință.

Între timp, premierul rus Dmitri Medvedev a avertizat că în cazul în care SUA impune sancțiuni suplimentare care includ o interdicție privind transferurile bancare și alte activități, statul rus va percepe acest lucru ca o declarație de război economic.

„În cazul în care se interzic operațiunile bancare și folosirea monedei, vom adopta o declarație de război economic. Si va trebui să răspundem. economic, politic și în orice mod, dacă este necesar. Prietenii noștri americani nu ar trebui să facă o astfel de greșeală“, a spus Medvedev în timpul unei vizite în Orientul Îndepărtat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.