Cluj: Călătorie virtuală în timpul Primului Război Mondial, la Festivalul Transylvania History Days

0 145

Un festival de reconstrucţie istorică care are ca temă Primul Război Mondial va avea loc în acest final de săptămână la Cluj, în Parcul Central.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES, ediţia din acest an a festivalului marchează şi o premieră – cu ajutorul tehnologiei VR (Virtual Reality/Realitate Virtuală) publicul va putea experimenta aspecte ale vieţii din urmă cu o sută de ani.

“Cu ajutorul tehnologiei VR şi a imaginilor stereoscopice organizatorii propun o reconstituire inedită a ceea ce a însemnat experienţa frontului, cât şi modul în care aceasta a marcat memoria şi mentalitatea oamenilor din trecut. În plus, o altă aplicaţie în VR realizată de echipa Vreestory propune publicului clujean o experienţă educaţională cu ajutorul aceleiaşi tehnologii. Mai exact, publicul este invitat la o călătorie virtuală cu 100 de ani în trecut, în Sala Unirii de la Alba Iulia, pentru a retrăi evenimentele care au conturat Marea Unire din 1918”, se arată în comunicat.

Festivalul Transylvania History Days este organizat de Centrul pentru Dialog European şi Diplomaţie Culturală, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Organizatorii îşi propun să aducă istoria mai aproape de publicul clujean. Trupele de reconstituire istorică vor reda marile bătălii ale Primului Război Mondial, precum şi alte elemente specifice vieţii pe front cum ar fi taberele militare, spitalele de campanie şi oficiile poştale.

“Anul 2018 este cu atât mai potrivit pentru aceasta cu cât România sărbătoreşte o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial şi înfăptuirea Marii Uniri. Trupe de reconstituire istorică atât din ţară, cât şi din străinătate vor pune în scenă bătălii din acest război şi vor adopta stilul de viaţă al soldaţilor, încercând să recreeze cât mai fidel atmosfera specifică epocii”, se precizează în comunicat.

Aflat la cea de-a V-a ediţie, Transylvania History Days va avea loc în perioada 17 – 19 august.

Leave A Reply

Your email address will not be published.