Kremlinul menține deschisă inviția adresată liderului nord-coreean de a vizita Rusia

0 343

Consilierul prezidențial rus, Iuri Ushakov, a declarat că invitația adresată liderului RPDC Kim Jong-un de a vizita Rusia rămâne deschisă, și se lucreaza în continuare pe bază de rutină, anunță news.bg

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a confirmat invitația adresată liderului RPDC să viziteze Rusia. El a spus că întâlnirea se poate face în septembrie în cadrul Forumului Economic Oriental sau se poate conveni separat de către Ministerul Afacerilor Externe. Dmitri Peskov, secretarul de presă al liderului rus, a declarat că Moscova nu a primit confirmarea pentru respectiva vizită.

Ushakov, răspunzând într-un interviu acordat ziarului „Izvestia“ cu privire la un răspuns clar pentru vizita liderului Coreei de Nord în Federația Rusă, a declarat că, în timpul Forumului Economic Mondial, având în vedere reuniunea simultană inter-coreeană, acesta nu poate veni. Cu toate acestea, Ushakov a menționat că invitația adresată de Federația Rusa pentru Kim Jong-un nu a fost anulată.

„Invitația ramine deschisă și a fost confirmată în mod repetat și vom elabora diferite opțiuni pentru vizită”, a spus Ushakov.

Cel de-al patrulea Forum Economic Est va avea loc în campusul Universității Federale din Orientul Îndepărtat, pe Insula Ruskii, în perioada 11-13 septembrie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.