SUA impune noi sancțiuni Rusiei

0 217

Statele Unite au impus noi sancțiuni asupra Rusiei. Active rusești în SUA în valoare de sute de milioane de dolari au fost înghețate ca parte a sancțiunilor împotriva Moscovei, anunță news.bg.

Acest lucru a fost anunțat de către ministrul adjunct al finanțelor din Statele Unite ale Americii, Sigal Mandelkern.

Ministrul a subliniat că „acțiunile Trezoreriei SUA au consecințe semnificative pentru interesele financiare ale persoanelor fizice și juridice afectate, inclusiv prin blocarea a sute de milioane de dolari de active rusești în Statele Unite ale Americii.“ Anunțul a fost publicat chiar înainte de discursul său la Congres.

Mandelkern, care este responsabil cu sancțiunile a adăugat că Rusia isi va învăța lectia. Astăzi, la Washington, s-a adăugat la lista sancțiunilor, doi ruși și o companie. Au fost afectati Nagibin Anton (născut în 1985) și Marina Tsarevo (născut în 1973). Ei au ajutat compania „Divetehnoservices“ sancționată de SUA în luna iunie.

În plus, SUA a adăugat pe lista de sancțiuni pentru RPDC două companii rusești și șase nave. Sub restricții cad „Gudzon Shipping“ din Vladivostok și „Vela-Marin“ din Sankt-Petersburg, precum și șase nave sub pavilion rusesc.

Ministerul avertizează că SUA va continua să introducă sancțiuni împotriva Rusiei dacă „Moscova nu își schimbă comportamentul.“

Între timp, un reprezentant al Departamentului de Stat al SUA a anunțat, citat de „Reuters“, că sancțiunile au costat Rusia între 8 și 10 miliarde de dolari din afaceri cu arme.

Leave A Reply

Your email address will not be published.