(VIDEO) Bihor: Palatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, cuprins de flăcări

0 171

Incendiu devastator in Piața Unirii

Posted by Bihor Online – Bihon.ro on Saturday, 25 August 2018

23.10 Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihaiu, a declarat, pentru AGERPRES, că incendiul a fost localizat şi nu s-a extins la clădirile din jur.

“În momentul de faţă, noi considerăm că este izolat incendiul. Nu mai există pericolul de a se extinde la clădirile învecinate. Sperăm ca în scurt timp să reuşim să-l şi stingem. Nu există victime umane. Nu există probleme din punct de vedere al sursei de apă, aşa cum s-a vehiculat. Problema e că e clădirea veche, cu foarte mult lemn şi incendiul a fost extrem de puternic şi violent. Nu s-a extins la clădirile din jur. Poliţiştii şi jandarmii au mutat maşinile din apropiere”, a precizat prefectul.

Palatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, din Piaţa Unirii, a fost cuprins de flăcări sâmbătă seara, aproape de ora 22.00, focul izbucnind la acoperişul clădirii.

După o jumătate de oră, întregul acoperiş al palatului şi sediul episcopiei au fost învăluite de flăcări, sute de orădeni adunându-se în piaţa din centrul municipiului. Unul dintre turnurile palatului s-a prăbuşit în flăcări pe strada episcop Mihai Pavel.

Mai multe echipaje ale pompierilor se luptă cu flăcările, folosind autospeciale cu scări.

“În jur de 50 de pompieri militari acţionează cu şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi două autospeciale de lucru la înălţime, pentru stingerea focului care se manifestă la nivelul acoperişului clădirii”, a precizat purtătorul de cuvânt la ISU Bihor, Camelia Roşca.

Leave A Reply

Your email address will not be published.