Kremlinul a găsit modalitatea de a scăpa de dolar

Rusia, ca și Turcia vor miza pe aur!

0 210

Mass-media din Germania au atras atenția asupra interesului Rusiei față de aur. Astfel, se consideră că Moscova are o strategie specială pentru a scăpa de dictatul dolarului.

Publicatia germană Die Welt susține că Rusia nu crede într-o îmbunătățire rapida a relațiilor cu Occidentul. Acest lucru este indicat de datele Fondului Monetar Internațional, potrivit cărora Federația Rusă a achiziționat 26 de tone de aur în iulie, înaintea sancțiunilor impuse de SUA. În acest sens, este semnificativ faptul că recent, Moscova a vândut majoritatea obligațiunilor guvernamentale americane.

În opinia presei, această informație “încălzește” zvonurile potrivit cărora Kremlinul a decis să scape de “diktatul dolarului” pentru a face economia statului independentă de sistemul financiar american. Publicația citează cuvintele consilierului politic James Rickards, care crede că Moscova are într-adevăr un “plan strategic” pentru a scăpa de dolar. Aurul este o “investiție ideală” pentru a proteja împotriva presiunii economice din SUA, deoarece metalele prețioase nu sunt controlate de nici o țară.

Rusia continuă să opereze pe această directie. În decursul celor zece ani, din 2008 până în 2018, rezervele de aur ale țării au crescut de la 457 de tone la 1944, astfel țara a depășit China și ocupa locul cinci în clasamentul mondial. Volumul aurului rus din totalul lumii de azi este de 17%.

Cu toate acestea, acest lucru implică anumite riscuri, deoarece numai în cursul anului trecut valoarea aurului a scăzut cu 9% față de dolar. Pe de altă parte, acesta este lipsită de amenințări politice. Cursul politicii președintelui american Donald Trump poate împinge țările în cele din urmă să scape de cătușele dolarului și să meargă spre întoarcerea aurului ca monedă de rezervă, concluzionează publicația.

Leave A Reply

Your email address will not be published.