Lavrov pune la punct Occidentul din cauza acuzațiilor repetate de amestec în algeri

0 240

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că țarile care acuză Rusia de amestec în politica internă a altor țări sunt cele care folosesc această metodă pentru a-și promova propriile interese, anunță news.bg.

El a adăugat că intervenția străină în Primăvara arabă sau lovitura de stat din Ucraina sunt exemple de interferență a Occidentului în treburile altor țări și că Moscova a înregistrat încercări de a se interveni si în politica ei internă.

„Vreau să spun că nu există nici o îndoială că nu ne-am amestecat în treburile interne ale altor țări. Acesta nu e modul în care ne facem treburile … În această privință ne deosebim fundamental de acele țări care au transformat această practică într-un instrument favorit pentru susținerea propriilor interese geopolitice “, a declarat Lavrov într-un interviu acordat ziarului slovac Pravda.

Lavrov a subliniat că Moscova a cerut în repetate rânduri dovezi ale intervenției rusești în alegerile prezidențiale din SUA din 2016 “deși nu a existat nimic de acest gen”. Ministrul rus a adăugat că Rusia a propus efectuarea de eforturi comune cu Washingtonul în domeniul securității informatice.

La începutul acestei luni, consilierul pentru securitate națională al președintelui american Donald Trump – John Boltonm a spus că, din cauza diferențelor lor cu privire la problema de interferență electorală, între Washington și Moscova se va opri schimbul de informații legate de securitatea cibernetică.

Leave A Reply

Your email address will not be published.