Ministrul ungar de externe: continuă lupta privind migraţia

0 243

Pe plan european, lupta pentru felul în care este privită migraţia va continua, iar odată ce ne apropiem de crucialele alegeri pentru Parlamentul European, forţele pro-migraţie au lansat un nou atac împotriva ţărilor europene care iau atitudine împotriva migraţiei – a declarat joi, agenţiei ungare de presă MTI, de la Viena, ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó. Politicianul a participat la şedinţa informală a miniştrilor de externe din statele membre ale UE.

Potrivit lui Péter Szijjártó, tema întâlnirii de la Viena a fost situaţia migraţiei şi modul de răspuns la migraţie. Dacă este să privim ordinea de zi, respectiv evenimentele care au avut loc şi cele care mai sunt de aşteptat, este clar că, pe plan european, lupta pentru felul în care este privită migraţia va continua, a spus ministrul de externe. Acesta a atras atenţia că alegerile europarlamentare se apropie, iar acestea vor avea un impact decisiv, prin urmare, forţele pro-migraţie au lansat un nou atac asupra ţărilor europene care se opun migraţiei.

“Acest atac este condus de preşedintele francez, iar acum, se pare, şi nordicii încearcă să câştige un merit cât mai mare în această luptă, lansând practic o competiţie care are obiectul: cine poate să critice mai puternic ţările din Europa Centrală”, a spus ministrul.

Péter Szijjártó a precizat că forţele pro-migraţie iau poziţie împotriva voinţei europenilor, vor să schimbe compoziţia populaţiei europene şi doresc să ia decizii care vor submina şi mai mult securitatea Europei.

“Politicienii pro-imigrare se împotrivesc unor guverne alese în mod democratic şi nu se dedau nici de la falsificarea istoriei în cadrul acestor dispute” – a declarat Péter Szijjártó, referindu-se la criticile adresate Ungariei, miercuri, de către ministrul suedez responsabil pentru problemele de migraţie. În declaraţia sa, Heléne Fritzon a afirmat că nu există nicio diferenţă între imigraţia în masă şi refugierea maghiarilor de după reprimarea Revoluţiei ungare din 1956. Ministrul suedez de externe, Margot Wallström, a scris
miercuri pe Twitter că prim-ministrul ungar Viktor Orbán şi ministrul italian de interne, Matteo Salvini vor să formeze o alianţă împotriva democraţilor şi a celor de stânga.

Potrivit lui Péter Szijjártó, cuvintele lui Fritzon falsifică istoria.

“Refugiaţii maghiari din 1956 au mers în ţările vecine şi au aşteptat în mod paşnic timp de săptămâni sau luni întregi, uneori chiar ani, ca cineva să îi primească; nu au atacat poliţiştii, au respectat frontierele de stat, nu au trecut în galop prin zeci de ţări aflate în pace, şi nu au pretins să îşi poată alege în mod
arbitrar o nouă ţară” – a declarat ministrul ungar de externe. Drept reacţie la cuvintele ministrului suedez de externe, Péter Szijjártó a spus că Viktor Orbán şi Matteo Salvini sunt democraţi adevăraţi, deoarece luptă împotriva imigraţiei ilegale, în conformitate cu voinţa cetăţenilor europeni.

Péter Szijjártó a declarat că din cauza acestor acuzaţii nejustificate, ambasadorul Suediei la Budapesta a fost convocat, joi, la minister.

Péter Szijjártó a precizat că la reuniunea de la Viena a miniştrilor de externe a spus răspicat: Ungaria îşi menţine poziţia conform căreia imigranţii nu trebuie distribuiţi şi nici nu trebuie permisă intrarea lor în Europa, iar cei care au ajuns aici ilegal, trebuie transportaţi imediat înapoi, acolo de unde au venit.

“Le-am explicat clar colegilor mei că Ungaria nu va permite ca în campania electorală pentru Parlamentul European sau în cadrul unor campanii electorale naţionale – aşa cum s-a întâmplat acum în Suedia – să se poată spună orice despre Ungaria, fără ca acest lucru să aibă consecinţe, a spus Péter Szijjártó.

Leave A Reply

Your email address will not be published.