Rusia și China vor participa la cel mai mare exercițiu militar din istorie

0 236

Faza activă a celui mai mare exercițiu al armatei rusești, Vostok-2018, va avea loc în ziua a șaptea a manevrelor din  Marea Japoniei și în apele Bering și Okhotsk în perioada 11-17 septembrie, a declarat marți ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu. .

“Faza activă a exercițiului are loc în perioada 11-17 septembrie, și are cinci scopuri generale, cele patru forțe aerospațiale și apărarea aeriană a țărilor participante la exercițiile din zona mării Japoniei și a mărilor Bering și Okhotsk”, a afirmat Shoigu.

“Câteva cuvinte despre exercițiul Vostok-2018. Pregătirile pentru aceste manevre militare au inclus verificări cuprinzătoare ale districtelor militare centrale și estice, Flotei Nordice, Trupelor Airborne și avioanelor de transport cu rază lungă și militară”, a reamintit Shoigu.

Până în prezent, forțele participante au fost desfășurate pe terenuri demonstrative nefamiliare și au efectuat sarcini de luptă.

Exercițiul va fi cel mai mare din istoria Rusiei moderne.

“Participarea la manevrele militare va fi una uriașă: 300.000 de militari, peste 1.000 de avioane, elicoptere și drone, până la 80 nave de luptă și logistică și până la 36.000 de tancuri, transportoare blindate și alte vehicule”, a spus Shoigu.

“Implicat în scenariul principal de la punctul de testare Tsugol, districtul militar estic va fi un contingent al Armatei Poporului Chinez de Eliberare de până la 3.500 de ofițeri”, a declarat Shoigu, adăugând că exercițiul trebuie să consolideze nivelul de pregătire navală și aeriană a personalului și operațiunilor de practică în direcția militară estică și zonele cruciale ale mării și oceanelor.

Informații pentru alte țări

Shoigu a emis instrucțiuni pentru a organiza un briefing de știri pentru atașații militari străini dedicați exercițiului Vostok-2018.

“Îi dau instrucțiuni șefului Statului Major General, general al armatei, Valeriu Gerasimov, și adjuncților miniștrilor apărării, generalului armatei, Dmitri Bulgakov și colonelului general Alexander Fomin, pentru a organiza un briefing cu privire la exercițiul Vostok-2018”, a declarat Shoigu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.