Avioane siriene și rusești au atacat poziții ale teroriștilor din Idlib

0 150

ACTUALIZARE: Patru avioane ale armatei ruse au bombardat marţi “ţinte ale organizaţiei teroriste” Jabhat al-Nosra în provincia rebelă siriană Idlib, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konaşenkov, informează France Presse.

La 4 septembrie, “patru avioane ale armatei ruse au procedat de la baza Hmeimim la lovituri împotriva unor ţinte ale organizaţiei teroriste Jabhat al-Nosra” (Hayat Tahrir al-Sham, formată din membri ai ex-braţului Al Qaida), a declarat el într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că aceste lovituri aeriene au fost efectuate “pe întuneric”, fără a preciza dacă a fost dimineaţa devreme sau noaptea.

Potrivit generalului Konaşenkov, loviturile aeriene “au vizat depozite în afara zonelor rezidenţiale unde erau stocate drone, precum şi zone de lansare a acestor drone pentru atacuri împotriva bazei de la Hmeimim şi asupra localităţilor din provinciile Alep şi Hama”. El a adăugat că un avion a vizat un depozit de stocare a rachetelor sol-aer.

Directorul ONG-ului Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahman, a declarat marţi pentru AFP că cel puţin 13 civili, dintre care şase copii, au fost ucişi în raidurile ruse asupra provinciei Idlib, ultimul mare bastion al insurgenţilor în nord-vestul Siriei.

Raidurile aeriene au avut loc cu câteva zile înaintea unui summit programat vineri la Teheran între şefii de stat iranian, rus şi turc, ale căror ţări sprijină beligeranţii din Siria.

Au început atacurile asupra bazelor teroriste din regiunea Idlib

Avioanele de lupta rusesti și siriene au efectuat bombardamente masive asupra pozițiilor teroriștilor din nord-vestul guvernoratului Hama și din vestul guvernoratului Idlib. Teroriștii au suferit pierderi grele în regiune.

Ziarul online sirian «Moraseloun» a informat că avioane de luptă au bombardat poziții teroriste într-o regiune care se întinde de la sud la înălțimile Al-Gaab, în anticiparea unei operațiuni la sol pe scară largă a armatei guvernamentale și a aliațilo acesteia.

În același timp, artileria si rachetele au bombardat pozițiile întărite ale teroriștilor – o cetate în Jisr Al-Shugur, Jabal al-Zawiya, Marovadzh și altele, ceea ce a dus la pierderi grele printre teroriști.

Anterior, s-a anunțat că armata a trimis douăzeci de unități de tancuri și vehicule blindate la granița provinciei Idlib, precum și poduri plutitoare.

Între timp, artileria și unitățile de rachete ale armatei au atacat pozițiile „Tahrir Al-Sham Hayat“ * într-unul din satele din apropierea orașului sirian El Latamna în provincia Hama.

Alte unități de artilerie au deschis tir puternic asupra pozițiilor formațiunii ilegale înarmate a Mișcării islamice din Turkestanul de Est, în orașele mici Az-Ziyar și Al-Mashat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.