Primăria Cluj-Napoca introduce autobuze dedicate elevilor din centrul oraşului

0 166

Primăria Cluj-Napoca va introduce, odată cu începerea noului an şcolar, autobuze dedicate elevilor din clasele 0 – IV care învaţă la şcolile din zona centrală a oraşului, în încercarea de a descongestiona traficul rutier.

“Unul dintre proiectele din programul de bugetare participativă pe care îl punem în practică de săptămâna viitoare, odată cu începerea anului şcolar, este unul pilot, care prevede introducerea autobuzelor dedicate pentru transportul elevilor la şcolile din centrul municipiului Cluj-Napoca. Toţi elevii din clasele 0-IV de la Şcolile “Avram Iancu” şi “Nicolae Bălcescu”, în principal, cu sau fără însoţitor, vor merge la cursuri cu aceste autobuze dedicate, care îi vor prelua din cartiere la ore bine stabilite şi îi vor transporta, pe cinci trasee, spre unităţile de învăţământ. Cu aceste autobuze vor putea călători şi elevii de la alte şcoli din centrul oraşului, astfel că estimăm că vor beneficia de acest transport dedicat 900-950 de elevi. Prin acest proiect pilot ne dorim transportul în siguranţă al elevilor la şcoală şi descongestionarea traficului în centru”, a spus primarul Emil Boc, miercuri, în şedinţa Consiliului Local.

Edilul a mai spus că autobuzele vor fi inscripţionate special şi că în fiecare mijloc de transport va fi prezent un poliţist local.

“Când vor sosi la şcoală, elevii vor fi aşteptaţi şi preluaţi de profesori de la autobuz şi îi vor duce în şcoală, iar la încheierea cursurilor autobuzul îi va aştepta în faţa şcolii, transportându-i spre casă în deplină siguranţă. Proiectul pilot se va implementa pe o perioadă de 45 de zile, în care vom înregistra toate observaţiile de îmbunătăţire şi vom suplimenta numărul de autobuze dacă va fi nevoie”, a completat Emil Boc.

Leave A Reply

Your email address will not be published.