Szijjártó: Votul din PE este răzbunarea politicienilor pro-migraţie

0 144

Decizia Parlamentului European cu privire la adoptarea raportului Sargentini este răzbunarea măruntă a politicienilor pro-migraţie, a declarat miercuri, la Budapesta, în cadrul unei conferinţe de presă Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afecerilor Externe şi Comerţului Exterior.

Şeful diplomaţiei ungare a subliniat: prin adoptarea documentului Ungaria şi maghiarii sunt condamnaţi pentru că “am demonstrat că nu este nevoie de migraţie şi migraţia poate fi oprită”.

Péter Szijjártó susţine că decizia a fost luată prin fraudă, deoarece au fost ignorate prevederile clare ale tratatului UE şi nu au fost numărate voturile celor care s-au abţinut. Ungaria analizează acum căile legale pe care le are la dispoziţie, a mai adăugat acesta.

Ministrul de externe a spus: decizia este o nouă dovadă că în PE politicienii care susţin migraţia sunt într-o majoritate masivă. Am ştiut şi astăzi s-a adeverit: şi în Partidul Popular European (PPE) cei mai mulţi sunt pro-migraţie, a explicat Szijjártó.

Acesta a sesizat: s-a adeverit fără urmă de dubiu intenţia de a forma o coaliţie după alegerile din mai, în sensul că grupul liberalilor, social-democraţilor şi popularilor, cei care condamnă acum Ungaria, ar forma o coaliţie pro-migraţie pentru ca UE să continue acest gen de politică şi după luna mai a anului viitor.

Şeful diplomaţiei ungare susţine că în luarea deciziei de miercuri un rol a avut şi faptul că decidenţii ştiu: Ungaria nu va adopta şi duce niciodată o politică pro-migraţie, iar maghiarii au luat decizia clară că Ungaria nu va fi niciodată ţară de imigranţi.

Potrivit acestuia, maghiarii au mai decis că numai “noi determinăm cu cine dorim să trăim în propria ţară”, iar guvernul are obligaţia să apere securitatea oamenilor şi graniţele.

Péter Szijjártó a subliniat că raportul “este plin de minciuni certificate”, fiind “un rechizitoriu al partizanilor migraţiei” împotriva Ungariei. Guvernul Ungariei a transmis tuturor europarlamentarilor un document de 108 pagini în care respinge factual acuzaţiile lui Sargentini, dar dezbaterea a dovedit că faptele nu au contat – a spus Szijjártó.

Acesta a mai spus că raportul are 69 de constatări, din care 13 se referă la chestiuni care au fost deja rezolvate. Acstea sunt reluate în raport, respectiv se spune clar că este inutil să cazi la înţelegere cu o instituţie a UE, deoarece alta poate redeschide cazul oricând – a arătat Szijjártó.

Acesta a mai spus că în raport mai există şi 19 cazuri, în care negocierile, procesul şi consultarea sunt în curs de derulare. Documentul conţine şi 37 de acuzaţii false, mincinoase, nevrednice, nefondate, care jignesc Ungaria şi nu au legătură cu realitatea – a spus ministrul, amintind faptul că raportul acuză Ungaria de antisemitism şi susţine că nu există libertate a presei în ţară, iar libertatea academică este afectată.

PE a votat miercuri raportul special privind statul de drept din Ungaria, documentul fiind adoptat în şedinţa plenarei cu 448 de voturi, în timp ce 197 de voturi au fost împotrivă şi 48 de eurodeputaţi s-au abţinut.

Pentru adoptarea raportului a fost nevoie de două treimi din voturile exprimate, respectiv de majoritatea absolută a tuturor europarlamentarilor (adică 376). Abţinerile nu au fost socotite ca voturi exprimate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.