Dosarul sirian/ 15 militari ruși au fost uciși de rachete israeliene! Ce va face Rusia?

0 179

Președintele rus Vladimir Putin a exprimat condoleanțe față de moartea militarilor ruși în catastrofa navei IL-20 pe coasta Siriei.

„Kremlinul este foarte preocupat de această situație (prăbușirea aeronavei. – RT) … Președintele adresează condoleanțe profunde la toate rudele, prietenii și colegii echipajului“, – a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Rusiei.

Anterior a devenit cunoscut faptul că, piloții israelieni au “împins” nava rusească de informații IL-20 în tirul apărării antiaeriene a Siriei. Ca urmare a incidentului, 15 militari ruși au fost uciși.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că „vina pentru doborârea aeronavei și decesul echipajului rusesc apartine exclusiv părții israeliene.

Israelul nu a prevenit comandamentul grupului de forțe armate ale Rusiei din Siria despre desfășurarea operațiunii. Notificarea a fost expediată abia la o minută de la efectuarea loviturii, ceea ce nu a permis avionului rusesc să ajungă într-o zonă sigură.
Rusia califică provocarea Israelului drept acțiune ostilă, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, general-maiorul, Igor Konașenkov.

Voi sunteți vinovați de doborârea avionului rusesc, a spus ministrul apărării din Rusia într-o discuție cu omologul său israelian

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a discutat cu omologul său israelian, Avigdor Lieberman, și a afirmat în mod clar că Moscova consideră că Israelul este pe deplin responsabil pentru doborirea avionului militar rus în Siria, informeaza „Reuters“ și presa rusă.

Avionul a fost doborât de sistemul antiaerian sirian dar Moscova a declarat că avioane de luptă israeliene au zburat în aceeași zonă și au împins aeronava ruseasca în zona de tir. Guvernul israelian nu a comentat.

Serghei Șoigu i-a subliniat lui Lieberman că, în urma acțiunilor iresponsabile ale forțelor aeriene israeliene, a avut loc o tragedie în care si-au au pierdut viața 15 militari ruși, a raportat Ministerul apărării al Rusiei.

Potrivit lui, piloții israelieni s-au ascuns după Il-20, expunându-l loviturilor sistemelor de apărare antiaeriană siriene. În afară de aceasta, se menționează că avionul rusesc era vizibil pentru sistemele israeliene de gestionare a zborului, din momentul în care acesta era în proces de aterizare.

Șoigu a explicat că „vina pentru doborârea avionului rusesc și moartea echipajului este complet a părții israeliene.

În discuție, ministrul rus al apărării a adăugat că Ministerul apărării din Rusia a cerut în mod repetat părții israeliene să se abțină de la lovituri în Siria pentru că ar putea fi o amenințare pentru siguranța militarilor din Rusia. Shoigu a avertizat că Ministerul apărării al Rusiei își rezervă dreptul de a răspunde.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat incidentul.

Kremlinul este extrem de preocupat de situație. Președintele a prezentat condoleanțe rudelor și familiilor militariilor căzuți, a spus Peskov.


Israelul neagă responsabilitatea pentru prăbușirea navei rusești IL-20

Israelul neagă răspunderea pentru prăbușirea avionului rusesc Il-20 in Siria, afirmă Ministerul israelian al apărării.

Potrivit părții israeliene, Damascul, Iranul și Hezbollah sunt de vină pentru ceea ce s-a întâmplat. Se subliniază că Israelul este pregătit să furnizeze Rusiei toate informațiile necesare pentru a investiga incidentul. De asemenea, este de remarcat faptul că Israelul compătimește prăbușirea avionului rusesc.

Catastrofa navei IL-20

Rusia are dreptul să răspundă Israelului după accidentul navei Ilyushin-20, a declarat Shoigu.

IL-20 a dispărut de pe radar în timpul raidului a patru avioane F-16 israeliene în provincia Latakia. De asemenea, în această zonă acționa și fregata franceză Auvergne. Comunicarea cu echipajul IL-20 s-a întrerupt peste Marea Mediterană în jurul orei 23:00, la 35 kilometri de coasta Siriei. Potrivit Ministerului apărării, piloții israelieni au “împins” avionul rusesc sub impactul apărării arabe din Siria. Cincisprezece militari ruși au fost uciși.

În același timp, Israelul nu a avertizat comandamentul rus cu privire la operațiunea planificată. Ministrul apărării, Serghei Shoigu, a declarat că vina pentru pierderea avionul rusesc și moartea echipajului este în întregime a partii israeliene.


O aeronavă rusească de informații electronice IL-20 a pierdut comunicarea cu centrul de comandă la baza aeriană Hmeymim în timp raidului peste Marea Mediterană, al fortelor aeriene israeliene și franceze în provincia siriana Latakia. Bază rusă din Siria Hmeymim a pierdut contactul cu IL-20 în seara de 17 septembrie. Ministerul rus al apărării a raportat ca acesta se afla la 35 de kilometri de coastă  și se întorcea la bază. Potrivit ministerului, la bord erau 14 persoane, a căror soartă rămâne necunoscută.

Comanda bazei aeriene a dat ordinul de a începe o operațiune de căutare și salvare, în apropierea portului Tartus unde actiona remorcherul „Profesorul Nicholas Moores.“

În plus, este raportat că IL-20 a dispărut de pe radar într-un moment când patru avioane israeliene F-16 au început un raid asupra provinciei siriene Latakia. Ministerul israelian al apărării a refuzat să comenteze aceste informații.

În același timp, radarele rusești de control al spațiului aerian au înregistrat lansarea rachetelor din zona fregatei franceze „Auvergne“.

Reprezentantul armatei franceze, la rândul său, a respins implicarea în dispariția IL-20.

Actualizare

Aviația israeliană a ucis, prin acțiunea ei, 15 militari din Rusia. Ministerul rus al apărarii a raporat ca piloții israelieni se aflau într-o zonă a acțiunilor de apărare aeriană siriană, unde zbura si avionul rusesvc IL-20 – RIA.

Leave A Reply

Your email address will not be published.